Horizon Zero Dawn skal ikke lenger lanseres i år

Ryktene om at actionspillet var utsatt til 2017 viste seg å stemme.

Lanseringsdatoen for Horizon Zero Dawn ble endelig annonsert denne uken, men det PlayStation 4-eksklusive actionspillet kommer noe senere enn forventet. I utgangspunktet planla Guerrilla Games å slippe spillet i løpet av 2016, men for å kunne levere en førsteklasses opplevelse har utvikleren flyttet datoen til 1. mars 2017, skriver studiodirektør Hermen Hulst på den offisielle PlayStation-bloggen.

Nyheten bekrefter ryktene fra tidligere i år, om at spillet ville bomme på sitt opprinnelige lanseringsvindu. Saken ble lekket av NeoGAF-bruker «shinobi602», som hintet til at Horizon Zero Dawn ville lanseres på Sonys oppgraderte konsoll – PlayStation Neo.

Mennesker mot robotdinosaurer

Aloy er hovedpersonen i Horizon Zero Dawn.
Guerilla Games

Horizon Zero Dawn ble først vist frem på fjorårets E3-messe, der spillets utseende og konsept imponerte både fans og presse. Spillet er satt langt inn i fremtiden, i en postapokalyptisk verden der mennesker og robotdinosaurer kjemper en daglig kamp for overlevelse.

I rollen som ungjenta Aloy må spillere bruke spyd og pil og bue, utstyrt med en rekke snedige tilpasninger, for å få has på de gigantiske beistene som vandrer fritt i overgrodd natur. Spillet handler riktignok ikke bare om kamper, og verdenen har en rekke store hemmeligheter som venter på å bli avslørt.

Vår skribent fikk en kikk på Horizon Zero Dawn i fjor, og selv om han ikke er spesielt entusiastisk for roboter likte han spillverdenen svært godt:

– Guerrilla Games ser ut til å bygge et i aller høyeste grad unikt spill. De henter så klart mye inspirasjon fra andre åpen verden-spill som har kommet tidligere, men det ser likevel ut til at de har funnet en egen nisje de kan bygge opp til å bli noe helt spesielt, skrev Øystein Furevik.

Den åndelige oppfølgeren til Banjo-Kazooie er også utsatt.
Yooka-Laylee ventes nå i begynnelsen av neste år »

Siste fra forsiden