Hvilke av Xbox 360-spillene dine vil du helst spille igjen på Xbox One?

Hvilke av Xbox 360-spillene dine vil du helst spille igjen på Xbox One?

Microsoft lar deg stemme på dine favoritter.

At Xbox One skal bli bakoverkompatibel med Xbox 360-spill er selvfølgelig en av årets største E3-nyheter. Selv om de fleste vil se fremover i spillandskapet, er det mange som sitter med store Xbox 360-spillsamlinger – både digitalt og fysisk – som de gjerne vil ha et gjensyn med.

Red Dead Redemption er på toppen av lista.
Red Dead Redemption er på toppen av lista. Bilde: Take Two

I første omgang er det om lag 100 spill som skal være kompatible når tjenesten rulles ut for fullt til jul, og mer skal følge på etter hvert. Hvilke spill det blir snakk om kan du tilsynelatende være med å bestemme.

sine supportsider ber Microsoft om innspill til hvilke spill fansen ønsker at skal fungere med Xbox One. I skrivende stund topper Red Dead Redemption, Call of Duty: Black Ops II og The Elder Scrolls V: Skyrim lista over de mest ønskede spillene. Du kan selv gi din stemme på lista.

Mindre vanlig med bakoverkompatibilitet

Call of Duty: Black Ops II er også blant de mest ønskede spillene.
Call of Duty: Black Ops II er også blant de mest ønskede spillene. Bilde: Activision

Bakoverkompatibilitet har gått fra å være en selvfølge for Nintendo, Microsoft og Sony tidlig på 2000-tallet, til å bli en mer sjelden affære. Wii U kan spille Wii-spill, mens PlayStation 4 ikke har noen form for støtte for de gamle spillene.

I stedet virker det som om Sony nå tar sikte på å bruke strømmeteknologien sin med tjenesten PlayStation Now for å tilby spill fra tidligere konsollæraer. I Nord-Amerika er tjenesten allerede lansert, men i Norge er ikke planene spikret ennå. For å bruke tjenesten må man likevel ut med  om lag 150 kroner i måneden, eller låne titlene stykkesvis. Dette gjeder også for spill man allerede eier.

Les vår kommentar om Microsofts pressekonferanse.
Microsoft vil bygge en komplett plattform, og angriper rivalene på alle fronter »

The Elder Scrolls V: Skyrim

X360
Slippdato: 11. november 2011
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Bethesda Softworks
Utgiver: Bethesda Softworks

Red Dead Redemption

X360
Slippdato: 21. mai 2010
Sjanger: Action
Utvikler: Rockstar San Diego
Utgiver: Rockstar

Kommentarer (17)

Forsiden akkurat nå

Til toppen