Maktkamp og eventyr i digitalt brettspill

Dyrene kjemper om makten i fantasikongeriket Armello.

League of Geeks

Armello er et digitalt brett/kortspill som finner sted i en fantasiverden befolket av dyr med menneskelige egenskaper. Kongen har blitt rammet av en sykdom som gradvis gjør ham sprø, og landets mektige familier sender heltene sine ut for å overta tronen.

Teaser-film.

Du leder en slik helt, og må utkonkurrere de andre heltene for å sikre at du ender opp som kongerikets neste leder. Utviklerne lover massevis av frihet og mange måter å vinne på.

Rask strategi

Spillet er selvsagt turbasert, og hver tur får du en viss mengde poeng som kan brukes på ulike handlinger. Du kan fullføre oppdrag, ta over landsbyer, rekruttere tilhengere, utforske grotter og bekjempe monstre.

Underveis kan du utstyre helten din med nytt utstyr og forbedre egenskapene hans eller hennes, og du kan også legge ut ulike hindringer for konkurrentene dine eller midlertidig alliere deg med andre spillere..

Det er forskjell på dag og natt i spillet, og noen helter er mer komfortable i den ene delen av døgnet enn den andre. I tillegg forandres utfordringene – om natten kommer monstrene ut for å leke, mens om dagen er det styrkene til den gale kongen som står for de største utfordringene.

Kongen vil forøvrig gi stadig nye ordre som spillerne må forholde seg til, og jo verre sykdommen hans blir, jo rarere og mer krevende blir de.

Spillet skilter med både lokal og nettbasert flerspiller, og skal også være mulig å spille alene. Utviklerne vil lansere det for iPad, samt Windows, MacOS og Linux. Lanseringen skal etter planen finne sted i mars 2015.

I skrivende stund er spillet midt i en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, og alt tyder på at skaperne vil lykkes med å samle inn budsjettet de ber om. Det blir de i så fall ikke alene om – XCOM-skaperens Chaos Reborn-kampanje har nylig passert målstreken, cirka ett døgn før fristen går ut.

Siste fra forsiden