Nå kommer det klassiske Nintendo-kontrollere til Switch

Men du må ha Switch Online-abonnement for å kjøpe dem.

Nintendo

I løpet av sin Nintendo Direct-sending natt til fredag fridde Mario-bønsjen til nostalgikerne med et nytt … ehh, jeg mener gammelt … sett med kontrollere.

Det er en ny variant av de gamle minimalistiske Nintendo-kontrollerene som fulgte med NES på slutten av 1980-tallet som nå får et nytt liv på Nintendo Switch. Som du ser av bildet er kontrollerene trådløs, og kan lades på samme måte som Switch-ens medfølgende joy-con-kontrollere. Det betyr selvfølgelig at det er ladekontakter på toppen av kontrolleren, noe som gjør at den nok ikke føles akkurat lik den gamle varianten.

Fungerer kun med Switch Online-spill

De klassiske kontrollerne.
Nintendo

Ifølge selskapet er målet med lanseringen å tilby en mer autentisk måte å spille de gamle Nintendo-spillene på. Som en del av sin nye nettjeneste til Nintendo Switch – Switch Online – får nemlig brukerne tilgang på et bibliotek med spill fra NES-konsollen. Til å begynne med er det 20 titler i biblioteket – blant annet spill som Super Mario Bros. 3 og The Legend of Zelda – men tilbudet skal utvides.

Det forklarer nok også hvorfor Nintendo har valgt å kun selge kontrollerene til Switch Online-abonnenter, som i utgangspunktet kan virke som et litt snedig hinder. De vil faktisk kun fungere med disse spillene.

Nintendo Switch Online-tjenesten lanseres neste uke, 18. september, og man kan fra og med da forhåndsbestille kontrollerne.

LES OGSÅ: Det finnes andre måter å spille NES-spill på, for eksempel Nintendo Classic Mini, som vi har testet »

Siste fra forsiden