Nå lages det brettspill av filmen Inception

Deler samme premiss som actionfilmen.

Pilot Study/Kickstarter

Regissøren Christopher Nolans spenningsfilm Inception mottok stor hyllest for sitt originale premiss da den kom ut i 2010. Det meste av filmen foregår inne i folks underbevissthet, hvor hovedpersonene «planter» nye idéer og minner.

Det å lage et brettspill av dette bisarre og smått surrealistiske konseptet er nok ikke det første kinopublikumet tenkte på når rulleteksten startet, men nettopp denne idéen er det nå noen som har fått.

Som nettstedet The Verge melder har det nemlig dukket opp et nytt prosjekt på finansieringsnettstedet Kickstarter som er inspirert av Inception. Spillet heter Inceptor og foregår, i likhet med filmen, inni en drømmeverden.

Plante idéer ved å samle kort

Inceptor spilles ved at hver spiller får et oppdrag hver, og dette oppdraget er idéen som skal plantes i bevisstheten til målet. Idéene plantes skrittvis ved å bevege seg mellom sirkler i en valgt retning og samle et bestemt antall kort i fire farger.

Disse fargene representerer de ulike faktorene som må til for at plantingen skal lykkes, kalt «architect», «forger», «extractor» og «inception». Når du har fått det riktige antall kort kan du plante «byggestenene» til idéen og bevege deg videre til nye bevissthetsnivåer og samle flere poeng.

Underveis kan du også risikere å komme i kontakt med målets underbevissthet, noe som kan både assistere deg og i andre tilfeller skade spilleren. Jo dypere inn i bevisstheten man kommer, jo farligere blir det.

Selv om brettspillet kanskje høres sprøtt ut kaller utviklerne det et «klassisk» brettspill, men med et moderne tema. Finansieringsmålet ligger på 30 000 dollar, og allerede har utviklerne kommet opp i over 38 000 dollar med 42 dager igjen. Les mer om Inceptor på Kickstarter-siden, og se også video under.

Det kommer stadig nye brettspill: Eldritch Horror er et nervepirrende sådan »

Siste fra forsiden