Norsk StarCraft II-proff signerer for toppklubb

Jens «Snute» W. Aasgaard spiller nå for Team Liquid.

Jens «Snute» W. Aasgaard, en av Norges mest fremtredende StarCraft II-spilleren, bytter lag fra norske Gamersleague til det verdenskjente, internasjonale laget. Det har blitt spekulert rundt overgangen en stund i e-sportmiljøet, og i går ble det endelig bekreftet via hjemmesiden til Team Liquid.

Team Liquid startet opprinnelig som en nyhetsside for StarCraft i 2000, men utviklet seg senere til å ha sitt eget lag med profesjonelle spillere. Per idag har de åtte aktive, fulltidsspillende StarCraft II-spillere, samt et eget nordamerikansk Dota 2-lag. Siden oppstarten har nettstedet etablert seg som en av de ledende samleportalene for alt som har med e-sportsdelen av StarCraft II å gjøre.

Liquid'Snute, som Aasgaard nå blir kjent som, blir med i et lag bestående av flere nasjonaliteter. Det er tre koreanere, to amerikanere, en tysker og en hollender i tillegg til nordmannen. Under Dreamhack Winter i 2012, var det to av hans nye lagkamerater som gjorde opp om seieren. «Liquid'Hero» vant til slutt over «Liquid'TaeJa» med sifrene 4 - 0. Det var forøvrig «Liquid'Hero» som slo nordmannen ut av den samme turneringen på et tidligere stadie.

Ifølge pressemelding fra Victor «Liquid'Nazgul» Goossens, en av grunnleggerne av Team Liquid, var de nære en avtale også før seieren i Tyskland. Han skriver videre at Aasgaard er en perfekt match for laget, med sin positive innstilling til til fans, måten han representerer spillet på og spillestilen.

Han skriver også at det neste på planen for Jens er hans første turnering som medlem av Team Liquid, IEM Katowice i Polen. Denne turneringen spilles allerede neste helg. Videre er det planlagt et treningsopphold i Korea, der mange av de beste spillerne i verden kommer fra.

I løpet av 2012 har Aasgaard vist gode resultater, toppet med turneringsseieren i Homestory Cup VI. Han fikk også en meget god plassering i den store turneringen IPL5. Han kom seg også til finalen i høstens Gamer's Paradise, der han måtte se seg slått av «GLEiki».

Ensomt i toppen

Nordmannen begynte å sende live fra spilleøktene sine i 2011, og fikk fort en stor, og veldig lojal fanbase. I en spørsmålsrunde som ble publisert i anledning signeringen forteller «Snute» at han tror mye av dette skyldes han uortodokse, aggressive spilletil, og interaksjon med seerne mens han spilte.

— Norge har litt interesse rundt esport om dagen, men mer som tilskuere. Det er mange mennesker som går på barcrafts, og mange som følger det internasjonale StarCraft II-miljøet. Folk elsker å se på Dreamhack og GSL, men lite oppmerksomhet blir gitt til det norske miljøet, fordi vi har få store turneringer.

Han viser til forskjellen mellom Sverige og Norge i forhold til esport ved å sammenligne de to største datasamlingene i verden, Dreamhack i Sverige og The Gathering i Norge.

— Dreamhack legger mye innsats ned i StarCraft II. The Gathering hadde en fin konkurranse i 2012, men ble ikke vist på hovedscenen. I år vil det være lite til ingen fokus på esport i det hele tatt under The Gathering, forteller Aasgaard.

Ikke bare lett i Norge

Les også
– Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

Aasgaard tror også at litt av problemet er at vi ikke har nok spillere i Norge. Mange fokuserer nok på andre ting enn det å trene nok til å bli god i StarCraft II. Han tror også at leveutgifter i Norge gjør at mange ikke har råd til å spille fulltid, og at det er noe av grunnen til at mange av spillerne i Norge er skoleelever og hobbyspillere.

— Det å bruke mye tid på å spille dataspill er dessverre ikke akseptert som et karrierevalg i Norge enda. Foreldre er generellt negative til dataspill, mye på grunn av måten det blir omtalt i media. Det å få aksept og støtte fra dine nærmeste er utrolig viktig når du vil bruke mye tid på å bli god i noe, så jeg håper den generelle holdningen til dataspill som idrett vil endre seg i fremtiden.

Også «Snutes» foreldre var skeptiske til karrierevalget i begynnelsen, men nå støtter han fullt ut. Han tok valget om å spille fulltid for litt over ett år siden nå, og sluttet da med studiene innenfor musikk.

Les også: Nordmann med knusende StarCraft II-seier Les også: Her er resultatene fra Dreamhack Winter

Siste fra forsiden