Altibox Eserien

– Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

Branns nye spiller Espen Haugland gir et stikk til Stabæks Andreas Høyden etter at gruppe A ble ferdigspilt torsdag.

Espen Haugland og Håvard Paulsrud intervjues av Eirik Fure etter Brann tok gruppeseieren foran Jerv.
Altibox Eserien/Dplay.no
Slik endte gruppe A.
Eserien.no

Det var knyttet stor spenning til sesongstart i Eserien. Det ble absolutt spenning da gruppe A skulle avgjøres Torsdag. Brann tok en overraskende gruppeseier på målforskjell, foran favorittene Jerv. Stabæk kom seg videre med et nødskrik da Elias Thøgersen slo lillebror Peter Thøgersen i den aller siste kampen, og sikret uavgjort. Odd endte på sisteplass, men tok sin første tre-poenger noen sinne i Eserien.

Det betyr at Brann er direkte kvalifisert til sluttspillet i Bergen 6. og 7. desember, mens Jerv og Stabæk må inn i en play-off først.

LES OGSÅ: Torsdag går startskuddet for andre sesong av Eserien - vi har oversikten

– De to beste FIFA-spillerne fra Bergen, er i Brann

Branns nysignering, Espen Haugland, storspilte da bergenserne tok gruppeseieren. Han ser på det som en liten overraskelse at de kom foran Jerv.

– Jerv var blant mange favoritter her i gruppen. Alle hadde forventet at de skulle vinne, Jerv også. For min del, var det spennende å se hvordan jeg reagerte med TV-kameraer rundt. Men jeg koste meg hvert eneste sekund! Erland er en utrolig god spiller, så jeg hadde troen. At han slår Rasmussen er utrolig stas.

Haugland sier også at han var tilfreds med egen prestasjon.

Espen Haugland
Janne Kathrin Håland

– Jeg er fornøyd med egen prestasjon. Det handler om å kose seg med FIFA, og det gjorde jeg. Eneste å trekke på, er tapet mot Peter Thøgersen. Det er en kamp jeg skal vinne. Spøkelses-straffe ingen vet hvor kom fra, og mange stolpeskudd. Jeg vet jeg er god i FIFA når jeg er på topp, men jeg visste ikke hvordan nivået var i forhold til unge lovende Paulsrud. Heldigvis gikk det bra, men jeg er ikke overrasket, forteller Haugland.

På forhånd fortalte Haugland at det å kunne spille sluttspill å hjemmebane var målet deres, og de innfridde voldsomt.

– Det blir magisk i Bergen. Erland og jeg gleder oss veldig. Et sluttspill i Bergen uten Brann, er ikke et sluttspill! Nå er vi to kamper unna finalen, så alt kan skje. Både Stabæk og Jerv er gode kandidater til å vinne sine play-off-kamper, uansett hvem de møter. Så de er nok klar for å prøve å revansjere tapene.

Avslutningsvis benyttet Haugland anledningen til å gi et stikk til Andreas Høyden, som var ute på forhånd og meldte.

– Det var utrolig deilig å vinne mot Høyden, som er en veldig god spiller. En topp 100-spiller, faktisk. Så at vi skulle slå han, er vel mot alle odds. Alle FIFA-spillere fra Bergen, vil spille for Brann. Det har både Høyden, Erland og andre prøvd, men de to beste FIFA-spillerne fra Bergen, er i Brann. Høyden er kanskje Prinsen fra Bergen, men vi har kongen; Erland Lie Bjørneberg.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

LES OGSÅ: BDP United ble «Folkets Lag» i Eserien

– Vi har spilt så mange kamper mot hverandre, og jeg vet at jeg er et lite hakk hvassere

Etter en tung førstesesong klarte Stabæk å klamre seg videre til b-sluttspillet. Elias Thøgersen spilte solide kamper, men føler ikke alt var helt topp.

– Føler jeg spiller bra defensivt idag, men sliter litt offensivt og scorer ikke nok mål. Må få det på stell før play-off.

Tredjeplassen i gruppen betyr kanskje tøffere motstand i play-off, men Thøgersen tror ikke det har så mye å bety.

Elias Thøgersen.
Norsk Toppfotball/Eserien

– Vi får muligens litt tøffere motstand ettersom vi havnet på tredjeplass, men jeg tror toerne og treerne i hver gruppe er såpass jevne uansett at det ikke har veldig mye å si. Uansett hvem vi møter har vi absolutt muligheter til å ta oss videre, mener han.

Den siste kampen Thøgersen spilte møtte han lillebror Peter. Vinneren av kampen ville gå videre, mens Stabæk kunne klare seg med uavgjort sammenlagt. Før den siste kampen hadde Lasse Nilsen slått Andreas Høyden 1-0, noe som betydde at storebror Thøgersen måtte vinne kampen mot lillebror 1-0 eller mer. Lillebror tok ledelsen 1-0 i kampen, men Elias Thøgersen slo tilbake og vant 2-1.

– Det var både rart og veldig gøy når det endte som det endte. Vi har spilt så mange kamper mot hverandre, og jeg vet at jeg er et lite hakk hvassere, så det gjaldt bare å holde hodet kaldt og male på selv om vi plutselig havnet 0-2 under der på et punkt. Deilig å trekke det lengste strået når kampen plutselig betydde så mye, forteller Elias Thøgersen.

De to brødrene har spilt utallige kamper på FIFA gjennom årene, men storebror Thøgersen har resultatene på sin side:

– På FIFA 20 har vi spilt 30 vennskapskamper. Jeg har vunnet 23 og tapt sju, avslutter han.

LES OGSÅ: Amalie Snøløs blir programleder for Eserien

– Elias vet hva jeg kommer til å gjøre i enhver situasjon.

Nykommeren «Folkets Lag», også kjent som BDP United, overrasket stort og var hele veien med i kampen om tredjeplassen og play-off. Peter Thøgersen har hele tiden kalt dem outsidere, men de fikk vist at de klarte å hamle opp med de beste.

Peter Thøgersen
Privat

– Totalt sett er det jo bra av oss, med tanke på at vi kommer inn som de store outsiderne, men når vi ryker som vi gjør og det på grunn av at jeg mister en 2-0-ledelse mot min egen bror, så klarer jeg ikke å godta det, forteller han.

Under sendingen nevnte kommentatorene at Lasse Nilsen og Peter Thøgersen er spillere man kommer til å høre mer om i fremtiden. Thøgersen legger ikke skjul på at han vil mer:

– Vi begge to er absolutt sultne på mer, og føler vi begge har vist at vi har noe her å gjøre. Vi er eneste laget som slår gruppevinner Brann blant annet, utdyper han.

Kampen mot storebror Elias, var det som avgjorde skjebnen til «Folkets lag». Peter Thøgersen legger ikke skjul på at det var en lei situasjon.

– Det var ikke noe kult med tanke på at det var kun én av oss som gikk videre. Optimalt skulle gruppa allerede vært avgjort før vi møttes. Da kunne jeg slappet av mer og nytt det.

Peter Thøgersen mener på at presset ble større da det var hans egen bror han møtte i en så viktig kamp.

– Elias vet hva jeg kommer til å gjøre i enhver situasjon. Han vet nøyaktig hvordan han skal bryte meg ned. Selv om det hjalp en del og få en tidlig scoring, så får han taket på meg etterhvert og får brutt meg mer og mer ned samtidig som nervene mine stiger. Det var ekstremt surt for min del, forklarer han.

Siste fra forsiden