Nye Zelda krever nesten halvparten av Nintendo Switchs lagringsplass

Konsollen støtter imidlertid minnekort på opp til to terabyte.

Nintendo

Nintendo har aldri vært redd for å stake ut sin egen kurs i spillbransjens konkurransepregede hverdag, noe selskapet viste nok en gang under forrige ukes presentasjon av Switch-konsollen.

Spillgigantens valg blir riktignok ikke alltid like godt mottatt, og mange stilte seg spørrende til nyheten om at Nintendo Switch kun får en intern lagringsplass på 32 GB.

Storslåtte The Legend of Zelda: Breath of the Wild tar opp mye plass på Nintendo Switch.
Nintendo

Takket være Nintendos japanske nettside vet vi også at The Legend of Zelda: Breath of the Wild vil ta opp 13,4 GB med plass på konsollen, dersom du kjøper spillet digitalt. Det tilsvarer litt under halvparten av den totale kapasiteten, eller 41,8 prosent for å være mer nøyaktig.

I og med at Nintendo kun lanserer fem spill samtidig med Switch-konsollen er ikke dette en umiddelbar krise, men om du planlegger å installere flere titler etter hvert blir du trolig nødt til å skaffe deg mer plass.

Støtter minnekort på opp til 2 TB

Det er foreløpig usikkert om det blir mulig å koble en ekstern harddisk til Switch, men Nintendo har bekreftet at konsollen får støtte for minnekort av typen Micro SDXC.

Nintendo Switch har en intern lagringsplass på 32 GB.
Nintendo

I en uttalelse til Game Informer forteller selskapet at Nintendo Switch vil være kompatibel med kort på opp til 2 TB i størrelse. Så store kort er imidlertid ikke tilgjengelige enda, og de største man finner i butikkene i dag har en kapasitet på 256 GB og kan koste så mye som 2000 kroner.

Hvor mye ekstra kapasitet som blir nødvendig vil selvfølgelig variere fra spiller til spiller, men det kommer også an på hvor mye som kreves av konsollens tredjepartspill.

Nyversjonen av The Elder Scrolls V: Skyrim trenger for eksempel 33 GB med plass på PlayStation 4, og det er ikke uvanlig å se nyere spill be om over 40 GB lagringsplass på Sony og Microsofts konsoller. Med mindre du planlegger å holde deg til ett spill av gangen bør du altså belage deg på å bruke minst et par hundrelapper på minnekort.

Les mer om Nintendo Switch her »

Siste fra forsiden