PlayStation 5 salg

Sony har solgt færre PlayStation 5-konsoller enn de håpet

Sony har solgt litt mindre PS5-konsoller enn de håpet.
Audun Rodem, Gamer.no

Sony har ikke greid å nå målet de hadde satt seg om å selge 22,6 millioner PlayStation 5-konsoller til dags dato. Foreløpig har de greid å selge 19,3 millioner konsoller til spillerne, og er derfor 3,3 millioner bak mål. Tallene kommer fra Sonys finansrapport for 2021.

Problemet skal være den pågående mangelen på komponenter, mer spesifikt mikrochiper, som har gjort det vanskelig for hele elektronikkbransjen å produsere maskiner.

Frem til neste finansår forventer Sony å selge 18 millioner PlayStation 5-konsoller.

LES OGSÅ: Her er PlayStations konkurrent til Xbox Game Pass

I finansrapporten forteller Sony også at de har solgt flere PlayStation 4- og PlayStation 5-spill, med 14,5 millioner solgte spill. Året før solgte de kun 7,9 millioner spill.

På PlayStation Plus-fronten mistet Sony noen få abbonenter, fra 47,6 millioner brukere for finansåret 2020 til 47,4 millioner brukere for finansåret 2021. I tillegg har antallet månedlige aktive PlayStation-brukere gått litt ned, fra 109 millioner til 106 millioner.

Sony går totalt sett fremdeles ganske bra, sett over hele fjøla. I finansåret 2021 endte de opp med en omsetning på 735 milliarder kroner, og 65 milliarder kroner i overskudd.

LES OGÅ: Hva koster det å bygge en PC med PlayStation 5-krefter?

Siste fra forsiden