Fortnite

Sony og Nintendo rykker ut for å berolige Fortnite-fans

– Dine kosmetiske gjenstander og V-Bucks er trygge.

Søndag kveld gikk Fortnite i svart og vel over 24 timer senere er det fortsatt utilgjengelig for spillere. At spillet kommer tilbake før eller siden er det ingen tvil om, men gitt måten alt bare forsvant virker mange fans å være bekymret for hva som har skjedd med gjenstander de har låst opp i spillet.

Utover mandagen rykket både Sony og Nintendo ut for å forsikre spillere om at situasjonen ikke er så håpløs som enkelte tilsynelatende tror. Via Twitter lovet Sony at både kosmetiske gjenstander og spillvalutaen V-Bucks ligger trygt bevart frem til lyset skrus på igjen.

Nintendo opprettet en egen fane for situasjonen på sine nettsider for brukerstøtte. Der forteller selskapet at samtlige Fortnite-moduser er utilgjengelige som del av Blackout-hendelsen, og legger til at gjenstander og V-Bucks ikke er borte.

Hos Microsoft står Fortnite oppført som kun tilgjengelig i begrenset kapasitet, som er å si det mildt. Konsollmakeren beklager problemet og gir spillere muligheten til å motta varsel via Xbox Live eller SMS når spillet har kommet seg på beina igjen.

Når Fortnite vender tilbake er altså fortsatt uklart, men vi har en liten anelse om hva spillere kan forvente når det faktisk skjer. En lekket trailer for spillets neste battle pass viser blant annet nyvinninger som båter, svømming og fisking og det som ser ut til å være et helt nytt kart.

Med andre ord kan det bli litt av hvert å ta tak i for Fortnite-fans fremover. Vi oppdaterer etter hvert som Epic kommer med offisielle nyheter.

Siste fra forsiden