– Vi ser ikke på PlayStation 4 Pro som en Xbox One X-konkurrent

Microsoft peker på at PlayStation 4 Pro ikke er en skikkelig 4K-konsoll.

Microsoft

I et intervju med Eurogamer forteller Xbox-sjef Phil Spencer at de ikke ser på PlayStation 4 Pro som en konkurrent til nylig annonserte Xbox One X. I stedet peker Spencer på at Sony kan lekeslåss med Xbox One S, den reviderte Xbox One-konsollen som ble sluppet i fjor høst.

Henger ikke helt med på specs.
Audun Rodem, Gamer.no

– Jeg ser på PlayStation mer som en konkurrent til Xbox One S, siden Xbox One X er en ordentlig 4K-konsoll. Dersom du ser på ytelsesspesifikasjonene til konsollen er den i en helt annen liga enn alt annet der ute, sier Spencer. Og han har jo rett i det. Xbox One X skilter med betydelig mer maskinkraft: 6 teraflops med grafikkraft, og en egenutviklet grafikkprosessor som er klokket til 1172 MHz, bedre lagringskapabiliteter og mer RAM er noen av tingene som gjør One X kraftigere enn Sonys konsoll. Vel å merke koster PlayStation 4 Pro i skrivende stund 3685 kroner, over 1300 kroner mindre enn utsalgsprisen til Xbox One X.

I tillegg er det helt sant at PlayStation 4 Pro ikke egentlig er en skikkelig 4K-konsoll. PlayStation 4 Pro rendrer alle spill i en oppløsning som er lavere enn 4K, og bruker en form for intern oppskalering for å komme seg opp til oppløsningen.

I resten av intervjuet snakker Spencer om navnet, mangelen på storspill fra Microsoft, og planene fremover.

Xbox One X koster 4999 kroner

Xbox One X ble avduket under Microsofts E3-konferanse søndag. Det er snakk om en ny og kraftigere Xbox One. Alt av Xbox One-tilbehør, slik som kontrollere, headsett og spill skal fungere Xbox One X, inkludert alle Xbox 360-spill som er og blir bakoverkompatible med Xbox One. Spill skal også laste kjappere og se bedre ut gjennom supersampling – en grafikkrendringsmetode som skal jevne ut de hakkete kantene man ofte ser i spill.

Konsollen skal koste 4999 kroner, og slippes 10. november.

Lyst på mer E3-nytt?
Sjekk vår samleside for alt fra messa »

Prisguide.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden