18 Wheels of Steel: Pedal to the Metal

Nå er det nyeste lastebilspillet i 18 Wheels of Steel-serien klart, og i den anledning har Valusoft lansert en tidsbegrenset fullversjon på nettet.

Hvis du liker tanken på å sitte bak rattet i en klassisk, amerikansk lastebil, er sjansene store for at du vil ha interesse av dette spillet. Her får du rollen som lastebilsjåfør, og må frakte varer rundt om på det nordamerikanske kontinentet. Amerikakartet ser rimelig autentisk ut, og alt er der du forventer det, men naturligvis er avstandene langt mindre enn i virkeligheten.

Dette spillet er ikke akkurat som vanlige bilspill - lastebilen er treg, og bruker lang tid på å akselerere (og enda lenger tid på å bremse ned igjen). I tillegg har du tilhengeren som gjør det vanskeligere å manøvrere på smale veier og bygater. Dette er imidlertid noe du raskt blir vant med, så det tar ikke lang tid før du føler deg som en ekte trailersjåfør og tuter hver gang du møter en kollega på veien.

Denne demoen er en tidsbegrenset fullversjon, noe som vil si at du får slå deg løs som om du skulle eid hele spillet - men kun i én time. Vil du spille mer må du nok pent finne frem kredittkortet og låse opp resten av spillet. Prisen er imidlertid rimelig lav, noe som burde veie opp for mangelen på ordentlig eske (det er mulig å kjøpe spillet i butikken, men ikke her til lands).

Er du en tilhenger av denne typen spill bør du forøvrig også ta en titt på Rig & Roll, som er det neste spillet fra utviklerne bak King of the Road. King of the Road minnet i prinsipp veldig mye om Hard Truck: Pedal to the Metal, men kjørefølelsen var svært annerledes (og med et ratt tilkoblet var det overraskende deilig å kjøre), så Rig & Roll kan bli svært artig.

Demoversjonen av 18 Wheels of Steel: Pedal to the Metal er på litt under 90 MB, og du finner den her:

Siste fra forsiden