Minecraft - 17. mai

37 000 tok til Minecraft for 17. mai-feiring

– Det har vært enorm respons, sier arrangør Skogliv.

Skogliv

Det tradisjonelle barnetoget i Oslo på 17. mai ble nok en gang avlyst i år, grunnet den pågående koronapandemien. I stedet ble det digital feiring i Minecraft, der over 37 000 spillere dukket opp for å gå i tog og ha det moro.

Kronprinsfamilien på plass utenfor Skaugum.
Skogliv

Den årlige 17. maifeiringen i Minecraft arrangeres av gjengen i Skogliv. Opplegget fikk stor oppslutning etter barnetogets avlysning i fjor, da 9000 spillere var med. I år klatret det imidlertid til helt nye høyder, med 33 kommuner involvert og så mye som 4546 samtidige spillere på det meste.

– Målet vårt var å kunne måle oss med det vanlige barnetoget i Oslo. Å passere det med god margin overgikk alle våre forventninger. Det har vært enorm respons og vi er utrolig glade for at det gikk så bra, forteller Tarjei Mo Batalden fra Skogliv.

Spillere kunne også hilse på stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.
Skogliv

I løpet av dagen kunne spillere oppsøke flere bygg og landemerker fra ulike steder i Norge. Blant annet kunne spillere vinke til kronprinsparet på Skaugum eller stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen utenfor Stortinget. Slottet var naturligvis også et populært besøksmål.

– Skogliv klarer å samle Norges unge og gi de en fin 17. mai oppi det som, for mange, har vært et krevende år – det er rett og slett fantastisk, sa Christopher Frenning fra Microsoft Norge i en uttalelse.

LES OGSÅ: Revidert nasjonalbudsjett gir økt støtte til Norsk nettverk for dataspillbedrifter »

Siste fra forsiden