3DMark06 er lansert

Futuremark har lansert en ny versjon av den populære 3DMark-serien. Gratisversjonen kan lastes ned fra vår filserver nå.

Futuremarks årlige oppdatering av 3DMark har blitt en tradisjon. Nå er 06-versjonen ute og den enkleste versjonen kan du laste ned gratis. Blant nyhetene denne gangen finner vi tester av Pixel Shader 3.0-ytelsen, inkludert HDR (High Dynamic Range). Nærmere bestemt er to av spilltestene basert på PS 3.0/HDR, mens to er basert på PS 2.0.

Skjermbilde fra 3DMark06

Støtte for prosessorer med doble kjerner er også på plass. Dermed er det trolig slutt på at en- og tokjerneprosessorer oppnår tilsvarende resultat i 3DMark. Nytt er også at CPU-ytelsen blir tatt med i betraktningen i 3DMark-totalscoren. Som vanlig er resultatene fra den oppgraderte versjonen ikke direkte sammenlignbare med resultater fra tidligere versjoner av 3DMark.

Basis-versjonen er gratis, mens "Advanced Edition" koster USD 19,95 (ca 130 NOK). Den aller mest avanserte utgaven - "Professional Edition" - prises til USD 500 (ca 3300 NOK).

Mer informasjon om 3DMark06 finner dere hos Futuremark.

Siste fra forsiden