Activision kunngjør Call of Duty 3

Activision har kunngjort at Treyarch jobber med Call of Duty 3 for konsoll - men hva gjør Infinity Ward for tiden?

Activision har kommet med en ekstremt kort kunngjøring av Call of Duty 3 til neste-generasjons konsoll. Handlingen vil sees fra fire ulike allierte soldater, som opplever frigjøringen av Frankrike under andre verdenskrig. Blant annet får vi ta del i kampene i Normandie og frigjøringen av Paris.

Dette er alt vi vet om Call of Duty 3, som er under utvikling hos folkene bak Call of Duty 2: Big Red One. Activision gjorde det imidlertid klart på en finanskonferanse i forrige uke at spillet ikke kommer til PC, noe som får oss til å lure på hva det er seriens skaper, Infinity Ward (som tradisjonelt har fokusert på PC-spillene i serien, samt Xbox 360-versjonen av CoD 2), driver på med for tiden.

Svaret på det spørsmålet kan det være vi fikk allerede tidlig i mars, da nettstedet Joystiq fortalte at to nye Call of Duty-spill var på vei. I følge kilden deres skulle spillene lanseres med tre måneders mellomrom, og det ene av dem skulle droppe andre verdenskrig til fordel for den moderne kampen mot terror.

I følge Joystiq-artikkelen heter dette spillet Call of Duty: Modern Warfare, og her må du visstnok ta del i en internasjonal koalisjon for å ta ut terrorister som er lojale mot en diktator i et land i Midtøsten. Du må kjempe mot fienden ved hjelp av høyteknologisk utstyr og våpen, og rapporten sier også at du vil kunne påføre landskapet store skader, takket være avansert fysikk. Det skal være mulig å ødelegge bygninger, broer og mye annet.

Joystiq fortalte også litt om det andre Call of Duty-spillet, og informasjonen de kom med her passer godt sammen med det lille vi har fått av offisiell informasjon om Call of Duty 3. Dermed er det ikke helt usannsynlig at de var inne på noe i forbindelse med Call of Duty: Modern Warfare også.

IGN har forøvrig en eksklusiv trailer fra Call of Duty 3. Den bruker irriterende lang tid på å vise film fra tidligere Call of Duty-spill, men er flott når den først kommer i gang (selv om det gjenstår å se hvor representativ grafikken i traileren er for grafikken i spillet).

Siste fra forsiden