Xbox 20 år

Microsoft har åpnet virtuelt Xbox-museum for å feire konsollens 20 år

Utforsk historien til Xbox og se din egen spillerstatistikk.

Xbox

Xbox fyller som kjent 20 år i 2021, og Microsoft feirer med både pomp og prakt. Selskapet har nå fulgt opp den store bursdagsfeiringen tidligere i november med åpningen av et interaktivt Xbox-museum som spillere kan utforske på nett.

Det har ikke bare vært høydepunkter for Xbox.
Xbox

Xbox 20th Anniversary Museum er tilgjengelig via Xbox' nettsider. Her kan man gjenoppleve høydepunkter fra livet til Xbox, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S og hele Halo-serien.

Ved å geleide figuren sin gjennom museet, kan man både lese om og se videoer fra lanseringer av de ulike konsollene og diverse spill. Her finner man også detaljer om de litt mer uheldige øyeblikkene fra Xbox-historien.

Microsoft har for eksempel inkludert en egen seksjon for den beryktede «red ring of death». Dette var feilen som tok livet av utallige Xbox 360-maskiner, og som endte med at Microsoft brukte over en milliard dollar på å reparere ødelagte konsoller.

Videre byr museet på en egen avdeling dedikert til hver enkelt spiller. Ved å logge inn kan du se en bråte med statistikk, som blant annet datoen du logget inn på en Xbox-konsoll for første gang og spillene du har brukt mest tid på.

Hva var det første Xbox-spillet du spilte?

Siste fra forsiden