Alvorlig Shivering Isles-bug funnet

Hvis du har installert Oblivion-ekspansjonen Shivering Isles kan du risikere at spillet slutter å virke.

Bethesda har nylig lansert Shivering Isles, en ekspansjonspakke til The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dessverre kommer denne med en svært alvorlig bug, som kan ødelegge kraftig for spillingen din. Umiddelbart etter installasjonen begynner nemlig spillet å lage en haug av identifikasjonstall for objekter, og når det har laget mange nok av disse, vil det slutte å fungere ordentlig.

Du kan med andre ord se på problemet som en slags dommedagsklokke, som ødelegger hele verden når den har telt ned. Hvor raskt nye identifikasjonstall genereres avhenger av bildeoppdateringshastigheten ("framerate") du kjører, og spillet vil vanligvis slutte å virke mellom 50 og 120 timer etter at du har installert ekspansjonen (uansett om du befinner deg i det nye området eller ikke).

PC-eiere kan heldigvis laste ned en uoffisiell oppdatering, som setter en stopper for problemet. Bethesda er klar over feilen, og jobber selv med en oppdatering. Det er uklart om feilen også gjelder Xbox 360-versjonen av spillet, men hvis den gjør det, er den beste løsningen simpelthen å slutte å spille til oppdateringen fra Bethesda er ute (i og med at man ikke kan laste ned brukerskapt innhold på 360-versjonen).

Mer informasjon finner du på spillets offisielle forum.

Oppdatering: Bethesda har nå gitt ut en betaoppdatering for spillet.

Siste fra forsiden