Analytikere frykter PSP-forsinkelse

To separate analytikere tror Sony vil utsette lanseringen av deres håndholdte konsoll, PSP.

På fredag publiserte PJ McNealy, fra American Technology Research, en rapport hvor det ble stilt spørsmålstegn ved hvorvidt Sony ville gjennomføre en japansk lansering PSP-konsollen deres i desember, slik planen er. Grunnen til at PJ McNealy tviler på en desemberlansering er at PSP-spillene som ble vist på Tokyo Game Show stort sett kun var 50-60 prosent ferdigutviklet, og at de etter alt å dømme ikke ville kunne bli ferdige til desember.

Dette vil i så fall føre til at en desemberlansering av PSP-konsollen kun vil følges av fem eller seks PSP-spill, og det er naturligvis langt fra ideelt. Derfor tror McNealy at lanseringen blir utsatt til tidlig neste år, slik at konsollen kan lanseres sammen med flere spill. Det vil i så fall kunne få konsekvenser for den amerikanske og europeiske lanseringen.

Analytikerbyrået Piper Jaffray & Co. er også skeptiske, blant annet på grunn av at PSP-maskinen ser ut til å ha problemer med overoppheting og at den i følge rapportene sluker strøm - det skal ta 90 minutter for fullt oppladede batterier å tømmes helt. Dette tror Piper Jaffray at vil føre til en utsettelse, og at den amerikansk lanseringen ikke vil komme før november neste år. Hva en slik utsettelse vil bety for oss europeere er usikkert.

Det er ventet at Sony vil komme med en offisiell uttalelse angående PSP-lanseringen om ikke lenge. Inntil det skjer må vi bare krysse fingrene og håpe at analytikerne tar feil.

Siste fra forsiden