Peggle i alles hender

PSP-utgaven har latt vente på seg, men bedre sent enn aldri.

Det er nesten fire år siden Peggle kom på markedet for første gang, og spillet har siden blitt tilgjengelig på 11 ulike plattformer. Det har tatt sin tid, men endelig skal PSP-eiere også få glede av det fargesprakende spillet fra Popcap.

Inntil videre ser det ut til at spillet kun er tilgjengelig for spillere med amerikansk konto, og noen europeisk slippdato er foreløpig ikke kunngjort. Peggle til PSP kan skaffes via Playstation Network, og amerikanerne kan laste ned spillet 16. november for $9.99 (cirka 60 kroner).

Spillet har fått mye skryt for å dele ut rikelig med belønninger, og for å tiltale både erfarne og ferske spillere. Etter å ha vunnet flere priser og nominasjoner fikk Peggle oppfølgeren Peggle Nights i 2008. Spillet har til og med vært en tur innom World of Warcraft.

På tross av å være et meget vanedannende spill, hevdes Peggle å ha en viss nedstressende effekt. En studie utført ved East Carolina University påstår at humøret til de 132 testpersonene steg i gjennomsnitt 573 prosent mens de spilte Peggle, og nivået av depresjon ble redusert med 45 prosent.

I en undersøkelse utført av Solutions Group på vegne av Popcap, skal Peggle også ha vist seg å forbedre konsentrasjonsevnen til barn med ADHD.

Hvor pålitelige disse undersøkelsene er kan sannsynligvis diskuteres, og effekten av noen timer med Peggle får være opp til hver enkelt spiller å avgjøre. At det er lett å bli hekta er det i hvert fall ingen tvil om.

(Kilder: Joystiq,Playstation.com)

Siste fra forsiden