PSN har 60 millioner brukere

Ligger langt foran Xbox Live.

For et par år siden rapporterte vi at Sonys PSN-tjeneste hadde oppnådd like mange brukere som Xbox Live, men nå er situasjonen ganske annerledes. Under den pågående teknologimessen CES kunne Sony-sjefen Howard Stringer avsløre imponerede brukertall for den digitale plattformen.

Det viser seg nemlig at Playstation Network har nådd hele 60 millioner kontoer, noe som betyr at tjenesten kan skilte med dobbelt så mange brukere som konkurrentens Xbox Live, som ifølge Microsoft-sjef Steve Balmer har passert 30 millioner.

Det skal dog bemerkes at PSN-tallet også omfatter kontoer opprettet av PSP-brukere og brukere av PSN-nettstedet. Microsoft har per dags dato solgt cirka 50 millioner Xbox 360-konsoller mot Sonys 45 millioner PS3-enheter, men Sony har i tillegg solgt over 65 millioner PSP-maskiner, noe som forklarer den store forskjellen.

I tillegg har PSN-tjenesten fortrinnet av å være gratis, i alle fall enn så lenge. Likevel er det vel på sin plass å gratulere med gode resultater for elektronikkgiganten.

Les også:PSN matcher Xbox Live
Les også:Mer misnøye mot Sony
Les også:Playstation Network på PC?

(Kilder: Edge, VGCharts)

Siste fra forsiden