Medal of Honor 2 på vei?

Danger Close Games søker utviklere til uannonsert AAA-tittel.

Det var store forventinger knyttet til gjenfødselen av Medal of Honor. Den tidligere FPS-bautaen skulle våkne fra dvale, kastet fra "trygge" og velkjente andre verdenskrig inn på den moderne slagmarken. Dessverre levde ikke spillet helt opp til forventingene, det var i hvert fall den generelle holdningen både blant kritikere og spillere flest.

Ei solgte spillet noe spesielt godt, knappe to millioner eksemplarer hadde blitt solgt innen november. Men noe blandet mottagelse til tross, virker det som EA ikke gir opp serien: Hovedutvikleren bak spillet, Danger Close Games, utlyste nettopp to stillinger for en uannonsert AAA-tittel. Utvikleren søker etter én spillmekanisk overingeniør og én kjøretøy- og våpenekspert. Stillingen som våpenekspert etterlyser personer med erfaring fra flerspiller-spill.

Eller med andre ord, Medal of Honor 2 er under utvikling. En påstand vi faktisk tør innta med kun noen klyper salt.

Noe overraskende er det riktignok, spillets mottagelse tatt i betraktning. Desto mer så med tanke på at EA-sjefen for Europa, Patrick Soderlund, innrømmet at spillet ikke levde opp til selskapets forventinger:

– Hva jeg kan si er at spillet ikke møtte våre forventinger kvalitetsmessig. Det er et særs trangt marked, og for å oppnå suksess må man ha et spill som er særdeles sterkt. Jeg sier absolutt ikke at (det første) Medal of Honor var en fiasko. Det var en vellykket restart av serien. Og vi vil gjerne det sterkt i framtiden.

Vi satser på at EA-sjefen får rett, og tillater oss et sitat fra anmeldelsen av Medal of Honor:

Medal of Honor er i alt et greit spill, men neppe et spill som blir husket spesielt lenge. Derimot blir det forhåpentligvis husket som spillet som sparket liv i Medal of Honor-serien. Jeg krysser nemlig fingra for at Danger Close og EA ikke gir seg, og heller graver litt dypere i kreativiteten neste gang.

(Kilde: VG247.com)

Siste fra forsiden