Modern Warfare ruller videre

Trommene har begynt å buldre for neste kapittel.

2010 har utvilsomt vært et turbulent år for det velkjente Call of Duty-navnet. Felt av sin egen suksess opplevde de tidligere toppsjefene hos Infinity Ward store problemer da pengene skulle utbetales for salget av Modern Warfare 2. En lang historie gjort kort er Call of Duty-seriens skaper kun et skjelett av sitt tidligere selv. En betydelig andel av studioets ansatte har forlatt skuta, blant annet for å opprette Respawn Entertainment.

Men juridiske problemer til tross selger Call of Duty-serien fortsatt som hakka møkk. Og som vi har visst en god stund har utgiver Activision ingen planer om å la jernet kjøle seg ned. Og nå har det begynt å hviskes i gangene om neste kapittel: nemlig hva som kan være Modern Warfare 3. Ifølge nettsiden thisisxbox.com jobber Infinity Ward med en såkalt forløper til det første Modern Warfare. Spillet vil angivelig følge den populære figuren Ghost, portrettert i Modern Warfare 2 og tegneserie-samlingen Modern Warfare 2: Ghost.

Angivelig vil MW3 ta for seg steder fra både det første og andre Modern Warfare, men da fra figuren Ghost' perspektiv.

Trist lite annet kommer fram fra kilden, og verken Activision eller Infinity Ward har kommentert saken. Viktig å understreke er det at tittelen "Modern Warfare 3" ikke nevnes konkret. Også verdt å nevne er at før Jason West og Vince Zampella-saken startet, uttalte kilder i studioet at Infinity Ward ikke jobbet med Modern Warfare 3. Riktignok uttalte Activison senere at IW jobbet med et Call of Duty-prosjekt, men ønsket ikke å spesifisere hva. Det er altså god grunn til å ta denne nyheten med en god porsjon salt.

Fleip eller fakta, er du en blodhard Call of Duty-fan trenger du uansett ikke å vente lenge før neste dose ankommer: Treyarch jobber i disse dager med å ferdigstille brettpakken First Strike til Call of Duty: Black Ops. Samtidig jobber utviklerstudioet Sledgehammer også med en tittel i COD-universet. Det vites riktignok ikke hvilket type spill Sledgehammer jobber med, men rykter har tidligere spekulert i at spillet vil foregå i rommet.

(Kilde: VG247.com)

Siste fra forsiden