Anarchy Online feirer 5-årsdag

For nøyaktig fem år siden åpnet norske Funcom portene inn til Rubi-Ka. Dette feires med festligheter og gratis tilleggspakker.

Funcom fikk det alt annet enn behagelig når de valgte å lansere et uferdig Anarchy Online i USA og Norden 27. juni 2001. Det var det første science-fiction-baserte massive rollespillet, men også et av de verste spillanseringene i historien. Resultatet ble sinte og frustrerte spillere, og mange oppsigelser i firmaet.

Skjermbilde fra Anarchy Online.

Funcom kjempet på et tidspunkt en knallhard kamp om å komme seg på beina, og klarte det omsider. Vendepunktet var når de fikk ut den første tilleggspakken Notum Wars halvannet år etter originalproduktet. I dag – fem år etter det store magaplasket – lever Anarchy Online i beste velgående, og Funcom lar ikke den store dagen gå upåaktet hen.

Førstkommende helg vil brukere oppleve en rekke arrangementer og festligheter på Rubi-Ka. I tillegg gir Funcom bort alle ekspansjonspakkene og tilleggspakkene de har lansert til nå, helt gratis. Riktignok under forutsetning av at du enten er registrert Anarchy Online-spiller, eller registrerer deg på det offisielle nettstedet innen 18. juli 2006. Husk at det kun er engangavgiften for kjøp av pakkene du slipper unna med. Du må fortsatt betale den faste månedsavgiften hvis du ønsker å spille utover prøveperioden på 30 dager.

- Vi er ekstremt stolt over alt vi har lært og oppnådd med Anarchy Online, og selv i dag fortsetter spillet å tiltrekke seg nye spillere, forteller Trond Arne Aas, administrerende direktør i Funcom i en pressemelding. Han legger til at de vil fortsette jobben med å videreutvikle spillet i årene som kommer.

Skjermbilde fra Anarchy Online: Lost Eden.

Akkurat nå arbeider Anarchy Online-teamet hos Funcom aktivt med den neste store utvidelsespakken; Lost Eden. Her vil Omni-Tek og klanene kjempe om gigantiske romstasjoner med massive våpen som kan brukes på overflaten av Rubi-Ka, samtidig som krigen mot romvesenene fortsetter med full styrke. Dessuten får spillere invadere romvesenenes moderskip.

En annen spennende nyhet er at spillerne nå får muligheten til å kontrollere gigantiske kampdrakter på slagmarken. Videre kan man kalle inn luftangrep og artilleristøtte, og legge miner på slagmarken. Notum-baser kan nå beskyttes ved hjelp av stasjonære våpen og SAM-anlegg. Selvfølgelig får vi også nye angrep og bonuser, våpen og rustninger og en mengde nye oppdrag.

Anarchy Online: Lost Eden har planlagt utgivelse i løpet av årets siste kvartal.

Siste fra forsiden