Anarchy Online med videoreklame

Fra og med i dag ruller Funcom ut interaktive videoreklame i gratisversjonen av MMORPG-suksessen Anarchy Online.

Statistikken viser at unge mennesker bruker stadig mer av sin fritid på spill fremfor TV, og for å nå denne målgruppen må reklamebyråer og annonsører tenke nytt. Reklame i spill blir stadig vanligere, og i mars inngikk norske Funcom og New York-baserte Massive Inc. en avtale om å bringe reklameplakater til Anarchy Online. I dag trapper de opp samarbeidet, og lanserer videoannonser i gratisutgaven av Anarchy Online.

Reklameplakatene i spillet vil fungere som en blanding av TV-reklame og reklame på nettsider, og skiftes ut jevnlig etterhvert som selskaper betaler for plassen. Videoreklamen på plakatene aktiveres når spilleren trår innenfor en aktiviseringssone, og stoppes igjen hvis spilleren forlater denne sonen.

Både Funcom og markedsanalytikere er enige om at det er et stort marked for annonser i spill i fremtiden. Yankee Group, et internasjonalt analysebyrå spesialisert på teknologi, spår at omsetningen for reklame i spill vil ligge på 92 millioner dollar i 2008.

- Etterhvert vil spill som Anarchy Online kanskje tilby eksklusive konserter og opptredener direkte, eller vise frem de siste musikkvideoene i klubbene, forteller pressemeldingen fra Funcom.

Anarchy Online foregår i en science-ficionverden, på planeten Rubi-ka. Det gjør spillet ekstra ømfintelig for reklame fra den virkelige verden. Funcom forteller at reklamene de kommer til å legge inn i Anarchy Online ikke vil forstyrre flyten eller opplevelsen i spillet.

- Vi godkjenner hver eneste annonse, og det er viktig for oss at fargetone og plassering står i stil med spillet og området som reklamen skal plasseres i. Vi har allerede takket nei til flere forespørsler fra kunder, forteller Jørgen Tharaldsen, produktsjef hos Funcom til Gamer.no.

Han legger til at de er veldig opptatt av at annonsene er relevante til målgruppen, og ønsker først og fremst reklamer for produkter og tjenester som ungdommer er opptatt av.

Det er ikke utenkelig at andre typer spill som ikke spilles online, også vil inneholde aktiv bruk av reklame i fremtiden. Enten reklamen følger med spillet ved kjøp, eller at oppdateres hvis konsollen eller PC-en er koblet til Internett. Det kan være en fin ekstrainntekt for utvikleren, som igjen kan lage bedre spill, men også et ødeleggene element for spillopplevelsen hvis det ikke implementeres på en forsvarlig måte.

Siste fra forsiden