Angry Birds får 3D-versjon

De sinte fuglene jager stadig nye jaktmarker.

Angry Birds fra finske Rovio har blitt intent mindre enn et fenomen, da først og fremst på Apples App Store. Her har det blitt solgt hele 12 millioner eksemplarer av spillet, der du skal sende fugler ut i fra en gigasprettert for å kverke grønne griser.

Nå er det klart at merkevaren, som allerede har funnet veien til både Android og PlayStation Network, satser på nye formater.

Sint fugl og redde griser.

Ifølge Eurogamer vil det nemlig komme Angry Birds-spill til både Wii og 3DS en gang i 2011. Planen er å tilby Angry Birds Seasons og kommende Angry Birds Rio som nedlastbare titler.

– Vi ønsker å gjøre Angry Bird til en varende og global spillmerkevare. Vi ser på konsollene som en plattform for å levere enda mer underholdende og involverende spillopplevelser, sier Rovio-sjef Mikael Hed.

Og han fortsetter:

– Jeg tror vi bare er helt i starten av vårt prosjekt, med konsoller har vi muligheten til å tilby helt nye spillopplevelser.

Da er det vel først og fremst 3D og bevegelsesfølsomme kontroller Hed hinter til.

Nyheten kommer samtidig som at det er klart at medgrunnlegger i Remedy, studioet bak Max Payne og Alan Wake, Petri Jarvilehto har meldt overgang til Rovio Mobile. Han skal ha ansvaret for utviklerens konsollavdeling.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden