Another World får butikkversjon

Lexicon Entertainment bringer nyversjonen av klassiske Another World til butikkene.

Another World ble skapt av den franske spilldesigneren Eric Chahi, og tok tre år å lage. Da det kom på markedet i 1991 var det fullstendig unikt. Spillet blandet plattformspill, action og eventyr på en måte som får gameplayet til å utspille seg omtrent som en interaktiv animasjonsfilm.

Det første glimtet av en ny verden

I Another World får du rollen som en vitenskapsmann som er i ferd med å utføre et eksperiment med en partikkelakselerator når noe går fryktelig galt - med det uhyggelige resultatet at du transporteres til en fremmed og svært ugjestmild verden. Der blir du etter hvert fanget av de tyranniske vesenene som har makten på denne verdenen.

For en stund siden lanserte Eric Chahi en oppgradert versjon av Another World. Mens originalen kun var spillbar i standard VGA-oppløsning (320x200), kan denne spilles i oppløsninger fra 320x200 til 2048x1536. Dessuten har all grafikken blitt oppdatert slik at det fortsatt ser pent ut i høye oppløsninger, samtidig som spillet beholder det distinkte utseendet vi husker fra 1991. Lydene har også blitt forbedret.

Nå har den britiske utgiveren Lexicon Entertainment kunngjort at de bringer nyversjonen av Another World til butikkene. Listen over land denne kommer i dekker riktignok ikke Norge (enda, i alle fall), men spillet selges til svært lav pris, og burde være uproblematisk å importere fra for eksempel Storbritannia. Om du ikke ser behovet for en fysisk kopi av spillet, kan du fortsatt kjøpe det over nettet.

Siste fra forsiden