Civilization VII

Arbeidet er i gang med et nytt Civilization-spill

Samtidig melder Firaxis at både studiosjef Steve Martin og XCOM-sjef Jake Solomon gir seg.

Illustrasjonsbilde fra Civilization VI.
2K

Firaxis og 2K har avslørt at arbeidet er i gang med et nytt innslag i Civilization-serien. Utvikleren delte riktignok ingen detaljer om spillet, så hvorvidt det er snakk om Civilization VII eller et slags sidesprang er foreløpig uklart.

Nyheten ble avslørt i forbindelse med kunngjøringen om at Firaxis har fått ny sjef. Etter mer enn 25 år har Steve Martin nemlig valgt å trekke seg fra toppjobben, og bransjeveteran Heather Hazen kommer inn som erstatter.

– Jeg er kjempespent på å få muligheten til å videreføre studioets arv, og det begynner med kunngjøringen om at Firaxis har begynt utviklingen av det neste innslaget i den legendariske Civilization-serien. Jeg er heldig nok til å få jobbe med noen av bransjens beste utviklere, og vi har planer om å ta Civilization-serien til spennende nye høyder for de mange millionene med spillere vi har verden over, sa Hazen i en pressemelding.

Og det er ikke de eneste endringene hos Firaxis. Utvikleren melder nemlig at Jake Solomon også forlater sin post etter 23 år. Solomon var leder for XCOM-serien og for det nylig lanserte Marvel's Midnight Suns, men ønsker nå å prøve seg på noe annet.

– Jeg elsket å designe taktiske turbaserte spill, men tiden er inne for å la andre, smartere mennesker drive den sjangeren fremover. Hjernen min brenner for en ny drøm. På tide å jage den, skrev Solomon på Twitter.

LES OGSÅ: Den japanske rollespillserien Baten Kaitos får Switch-oppussing »

Siste fra forsiden