Arkane rammet av EA-kutt

Dropper nytt spill

Skaperne av Dark Messiah of Might & Magic har måttet avslutte arbeidet på et nytt spill.

Electronic Arts kunngjorde nylig at de hadde tapt store pengesummer i løpet av det forrige kvartalet, og at de som resultat ville si opp en rekke ansatte, samt kansellere flere kommende spill.

The Crossing.

Nå er det klart at Arkane Studios, utviklerne bak Arx Fatalis og Dark Messiah of Might & Magic, er blant selskapene som rammes av kuttene hos Electronic Arts.

De jobbet nemlig med et nytt spill for den gigantiske utgiveren, og dette har nå blitt kansellert.

– Vi går videre. Vi har litt pengereserver som lar oss vente en stund, for å finne nye avtaler og omrokkere på våre ansatte, sier Arkane-sjef Raphael Colantonio til Gamesindustry.biz.

Det er ikke klart hva det kansellerte spillet er. Vi vet at Arkane jobbet med det interessante actionsipillet The Crossing (hvor de blant annet samarbeider med Valve), samt et ikke-annonsert rollespill.

Selv om kanselleringen kom som en stor skuffelse for Arkane, er Colantonio positiv med tanke på fremtiden, han sier at nå som EA-prosjektet er droppet har utvikleren mulighet til å jobbe med nye ting.

Samtidig forteller han at selskapet fortsatt vil være kresent i forhold til hvilke kontrakter de ønsker å inngå:

– Det er veldig viktig for oss å finne de riktige avtalene. Vi ønsker avtaler som lar oss beholde selskapets visjon og mål, og som ikke er i konflikt med identiteten vår, sier han.

Kanselleringen førte til at 30 av Arkanes ansatte nå må gjøre noe annet.

Siste fra forsiden