Arrestasjoner i Half-Life 2-saken

Valve har nylig kunngjort at det har blitt gjort en rekke arrestasjoner i forbindelse med tyveriet av Half-Life 2-kildekoden.

I følge Valve har det nå blitt gjort arrestasjoner i flere land, og en rekke personer er blitt siktet i forbindelse med tyveriet og distribusjonen av kildekoden til det etterlengtede skytespillet Half-Life 2. I følge Valve var det spillmiljøet som stod for en stor del av jobben med å finne ut hvem som var ansvarlig for tyveriet. Gabe Newell forteller:

- Allerede få dager etter at vi kunngjorde tyveriet hadde spillmiljøet klart å spore opp de som var involverte. Det var helt fantastisk å se hvor raskt spillere klarte å løse det som vanligvis er uløselige problemer for politiet i forbindelse med online-kriminalitet.

Valve mottok tusenvis av tips i forbindelse med saken, og ved hjelp av disse tipsene ble det mulig å identifisere personene som stod bak tyveriet. I den tiden som har gått siden disse ble identifisert har Valve jobbet med myndighetene i flere land, for å forberede straffesaker mot de involverte, noe som til slutt har ledet til disse arrestasjonene. Gabe Newell forteller at Valve er svært takknemlig overfor spillmiljøet:

- Det var veldig oppløftende å se hvordan miljøet samlet seg og sporet disse folkene opp. Det minnet alle oss i Valve om hvor mye vi skylder spillmiljøet.

FBI har bekreftet arrestasjonene, men har ikke kommet med noen ytterligere kommentarer i forbindelse med denne saken.

Siste fra forsiden