Assassins Creed ikke PS3-eksklusivt?

I følge rykter på nettet kommer Assassin's Creed også til Xbox 360, og kanskje også PC.

I tiden etter Ubisofts kunngjøring av Assassin's Creed til PS3, har det svirret mange rykter om at det også kommer til andre plattformer. I en kommentar til nettstedet Eurogamer fortalte en Ubisoft-representant at for øyeblikket er det ikke bekreftet at spillet kommer til andre formater enn PS3. Denne vage kommentaren tyder på at Ubisoft i alle fall vurderer andre plattformer.

Eurogamer forteller også at Ubisoft-representanten som demonstrerte spillet på E3 skal ha fortalt dem at spillet også kommer til Xbox 360. Amerikanske Gamespot har også tatt en titt på saken, og husket at spillet ble listet opp som et kommende Xbox 360-spill på X05-eventet i Amsterdam i fjor, da det enda gikk under navnet Project Assassins.

Det har også gått rykter om at demonstrasjonsmaskinen for Assassin's Creed på E3 var en Xbox 360, men dette har Ubisoft benektet. En representant for selskapet fortalte til amerikanske Gamespot at spillet faktisk ble vist på et PC-system som emulerte en PS3. I og med at ingen utenfor Ubisoft fikk se maskinvaren spillet kjørte på, er det vanskelig å ta stilling til om dette stemmer.

Gamespot peker også på det faktum at Ubisoft ikke har særlig stor tradisjon for å introdusere konsolleksklusive franchiser. Splinter Cell, for eksempel, kom først til Xbox, men det tok ikke mange ukene før det også kom til PC. Ser vi på kommende Ubisoft-spill er det også få konsolleksklusive titler (riktignok med enkelte unntak, som det til nå ikke spesielt imponerende Wii-spillet Red Steel).

Til slutt kan vi nevne at nettbutikken Play.com, som tilsynelatende er flinke til å forutse fremtiden (de første hintene om Resident Evil 4 og Devil May Cry 3 SE for PC kom nettopp derfra) lister spillet for tre plattformer; PS3, Xbox 360 og PC. Uansett hva som er tilfelle med Assassin's Creed, gleder vi oss til å se den endelige versjonen.

Siste fra forsiden