Atari frykter svindyr PSP

Tusener venter spent på hvordan PSP blir, og mange er allerede i gang med å spare til lanseringen neste vår. Men prisen kan bli høy, og ikke alle er like fornøyde.

Atari er blant de mange selskapene som skal lage spill for Sony PSP. Administrerende direktør, Bruno Bonnell, har nylig utrykt sin misnøye til Sony og deres posisjonering av PSP.

- Vi så bilder og en fin prototype på E3, men jeg vil se mer. Den er kul og stilig, som en fin bil, men vi har ingen idé om PSP vil koste $250, $350 eller $500, sier Bonnell til CNN.

Han ønsker også å få vite mer om blant annet videostrategien, den trådløse strategien, MP3-nedlasting og oppkoblingsmuligheter, og syns generelt Sony er for dårlige på informasjon til utviklerne. Han sier ingenting om Nintendos profilering, til tross for at den strengt tatt ikke er så ulik Sonys. Begge partner holder kortene tett til brystet om dagen, og ingen ønsker å lekke unødvendig mye informasjon til sin argeste konkurrent.

Han frykter imidlertid at prisen kan ende opp på $500, mens andre analytikere har spådd en pris mellom $200 og $350. Det har nylig gått rykter om at Nintendo DS vil lanseres til $199, og det vil antageligvis være lurt av Sony å prøve å presse prisen ned mot minst $300.

Flere utgivere har allerede sagt seg interessert i å gi ut spill for PSP, og både EA, THQ og Take 2 skal ha bekreftet at de jobber med flere titler. Men ingen vet helt klart hva det kan komme til å koste dem.

- Utviklingskostnader? Fra én krone til 50 milliarder. Jeg har ingen anelse. Pong er kult på PSP, og det koster oss ingenting. La oss lage det, forteller Bonnell.

Det gjenstår å se om folk er villige til å betale for en håndholdt spillemaskin til over 3000 kroner.

Siste fra forsiden