Atari-grunnlegger om piratkopiering

Er piratenes dager talte?

Tidligere Atari-sjef Nolan Bushnell hevder en ny krypteringsbrikke er kroken på døra for spillpirater.

Nettstedet Gamesindustry.biz melder at Atari-grunnlegger Nolan Bushnell har kommet med påstander om en ny og sikker måte å stoppe piratkopiering. Utspillet kom da han talte på en konferanse for investeringselskapet Wedbush Morgan Securities.

Ifølge Bushnell er krypteringsbrikken TPM den endelige løsningen på spillbransjens langvarige problem med piratkopiering. Denne brikken finnes allerede i flere hovedkort, og Bushnell mener den vil bli enda vanligere i fremtiden.

Bushnell hevder at spill som krypteres med denne brikken vil være helt sikre mot piratkopiering:

– I spillindustrien vil vi kunne lage krypteringen som garantert kun kan brytes av en godkjent nøkkel. Dette er et system som ikke kan knekkes av folk på nettet, eller ved å gi bort passord. Dette betyr at store, nye markeder åpner seg i områder hvor piratkopiering har vært et reelt problem.

Bushnell mener enkelte asiatiske markeder kan åpne seg for spillindustrien. Disse har tidligere vært vanskelige å profittere på grunnet mye piratvirksomhet.

– Så snart TPM-brikken er vanlig nok kommer vi til å få profitt fra Asia og India. Tidligere ville ikke dette ikke vært mulig, mener Bushnell.

Dette er ikke første gang noen hevder det finnes et helt sikkert system mot piratkopiering, så det gjenstår å se om Bushnells profetier har noe for seg.

Siste fra forsiden