Atari kunngjør D&D: Dragonshard

Her er nok en Dungeons & Dragons-tittel fra Atari, og denne gangen er det et sanntidsstrategispill ved navn Dragonshard.

Dungeons & Dragons: Dragonshard er et sanntidsstrategispill fra Liquid Entertainment, utvikleren av det flotte Battle Realms og det litt mindre imponerende War of the Ring. Spillet skal etter planen komme på markedet til våren neste år.

Dragonshard foregår i Eberron, hvor en rekke ulike fraksjoner kjemper om makten. Nøkkelen til herredømme over Eberron er en magisk gjenstand som er kjent som Siberys Hjerte, og som er skjult i et avsides hjørne av landet. Den ene fraksjonen, som kaller seg "The Order of the Silver Flame", består av en allianse mellom dverger og mennesker fra landområdene som heter Khorvaire. Deres mål er å ødelegge hjertet for å hindre det i å falle i gale hender.

Den andre fraksjonen (de gale hendene, med andre ord) kaller seg Umbragen, og består av mørke alver som benytter seg av sort magi og andre uhumskheter for å skaffe seg hjertet og bruke det til sine egne onde formål. Disse fælingene har også evnen til å lede de levende døde i kamp, noe som sikkert kommer godt med om du er ond og vil ha kontroll over verden.

Dessuten har vi den klassiske og mystiske fraksjonen som ingen riktig vet noe særlig om. Muligens vil Atari fortelle oss mer om spillets tredje fraksjon i tiden før utgivelsen av spillet. I tillegg vil spillet inneholde to fraksjoner som ikke kan kontrolleres, nemlig Illithidene som er Umbragens svorne fiender, og en hær bestående av golemer som er satt til å beskytte Siberys Hjerte.

Dragonshard følger den trenden som i dag ser ut til å være rimelig populær for utviklere av sanntidsstrategispill, nemlig å inkludere rollespillelementer. I tillegg vil det komme med nye muligheter for taktisk kontroll av enhetene dine og det utviklerne beskriver som et helt nytt system for baseutvikling.

Siste fra forsiden