Atari oppfyller alle gutters drøm

Spillbransjen ble akkurat varmere. 18. juli i år lanserer Atari brannmann-spillet Fire Chief, et spill hvor du formodentligvis skal få oppfylle din barndomsdrøm om å være brannmann.

Spillet defineres som et strategispill i sanntid, og utvikles av selskapet Monte Cristo. Spillet sporter en ekte 3D-motor, men etter skjermbildene å dømme ses det hele fra et isometrisk perspektiv. Utviklerne skal ha hatt veiledning av ekte brannfolk når de har skapt spillet, noe som åpner for en spillopplevelse basert på realistiske premisser i følge Atari. Vi har de første bildene.

- Jeg tror de fleste, spesielt gutter, har vurdert å bli brannmann en eller annen gang, og dette produktet gir dem muligheten til å leve ut de drømmene uten å måtte bli brent. Det er også veldig forfriskende å spille et spill hvor du skal redde mennesker og eiendom, i stedet for å kun ødelegge, sier James Owens, markedssjef for Infogrames Nordic AB.

Med tilgang til en hel brannstasjon, inkludert brannmenn og brannbiler, er ditt oppdrag å ta knekken på branner og trusler som dukker opp i og utenfor byen. Når du ankommer åstedet, er det som regel et brennende inferno. Her har du kontroll over en gruppe spesialister og kjøretøyer, og ditt mål er å slukke brannen. Høres kanskje enkelt ut, men du skal også redde liv, samle sammen beviser, flytte biler og så videre. Du finner snart ut at det å være brannmann er mer enn å bare løpe rundt med slangen, og det krever planlegging og nerver av stål. Det er en jakt hvor du er jegeren og flammene er byttet. Flammer er vanligvis et onde, men utviklerne holder på sitt og sier at Fire Chief er et ikke-voldelig spill - et spill for hele familien, faktisk.

Så hvis du har et brennende ønske om å bli brannmann, kan du nå ta ferie fra plate-brenningen og prøve deg som brannsjef 18. juli i år.

Siste fra forsiden