ATI-eiere får forbedret Oblivion-grafikk

Nå har ATI lansert drivere som tillater både antialiasing og HDR-lyssetting på PC-versjonen av Oblivion. I tillegg jobber Bethesda med en oppdatering for spillet.

Om du eier PC-versjonen av The Elder Scrolls IV: Oblivion, har du kanskje irritert deg over at det ikke er mulig å aktivere både antialiasing og HDR-lyssetting (HDR står for High Dynamic Range). For å kunne bruke antialiasing har man blitt nødt til å velge "bloom"-lyssetting i stedet for HDR, men nå har ATI lansert nye drivere som forandrer på dette (naturligvis kun for eiere av ATIs egne kort).

Denne oppdateringen er for øyeblikket kun tilgjengelig i en betaversjon, og har fått tilnavnet "the Chuck patch", etter som det var en utvikler som het Chuck som først kom på hvordan Catalyst-teamet kunne gjøre både antialiasing og HDR tilgjengelig samtidig. Dette må du gjøre via Catalyst Control Senter, ikke Oblivions egen "settings"-meny.

Oppdateringen legger også til Crossfire-støtte via AFR-modus, noe som fører til bedre ytelse for Crossfire-eiere. I og med at dette er betadrivere, anbefales det at du tar alle de vanlige forhåndsreglene som gjelder før du installerer potensielt ustabile drivere, og leser medfølgende dokumentasjon nøye.

Bethesdas markedsføringssjef Pete Hines har nylig fortalt at studioet arbeider med en oppdatering for begge versjonene av Oblivion. Utviklingen av denne foregår i høyt tempo, og den vil komme så raskt som mulig. Planen er å først lansere en beta-oppdatering for utålmodige PC-eiere, og lansere en endelig utgave av oppdateringen for begge plattformer når betaversjonen er grundig testet.

Pete Hines gav også en del nye detaljer om de kommende betal-modulene til Oblivion, The Orrery og Wizard's Tower. Begge ser ut til å inneholde mer innhold enn Horse Armour Pack, og vil i tillegg lanseres til en noe lavere pris. Det er med andre ord tydelig at Bethesda lytter til hva brukermiljøet har å si.

Siste fra forsiden