Atomkrig fra Introversion

Folkene bak Uplink og Darwinia er tilbake, og denne gangen har de hentet inspirasjon fra kultfilmen WarGames.

I følge julenummeret til britiske PC Gamer, arbeider Introversion med et nytt strategispill som heter DefCon. Her har de hentet inspirasjon fra WarGames, den klassiske filmen fra 1983 hvor en ung gutt nesten kaster verden ut i atomkrig etter at han ved en tilfeldighet logger seg på datamaskinen som har ansvar for USAs atomvåpensystemer.

DefCon beskrives som et antikrigsspill, hvor målet rett og slett er å utrydde motstanderen i et tenkt atomkrigsscenario på åttitallet. Verden presenteres gjennom et dehumanisert, datagenerert kart (laget slik det sannsynligvis ville sett ut på en superdatamaskin på åttitallet), hvor to supermakter må kjempe mot hverandre.

Spillerne må ta kontroll over nasjonens atomvåpenarsenal, og bruke dette så strategisk som mulig (for å ta knekken på flest mulig sivile og ødelegge fiendens militærmakt) samtidig som de prøver å forsvare byene og militærinstallasjonene sine fra fiendens angrep. Dette gjøres ved hjelp av rakettsiloer, atomubåter, radarstasjoner og mye mer.

DefCon kan spilles både alene (da mot en datastyrt motstander) og over nettet, og vi får blant annet mulighet til å spille i sanntid (hvor hvert spill tar cirka åtte timer). Da kan spillet legges ned i bakgrunnen mens vi jobber, surfer på nettet eller gjør andre ting.

Mer informasjon finner du (forhåpentligvis snart) på spillets offisielle nettsted. Lanseringen vil finne sted tidlig neste år.

Siste fra forsiden