Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3-spillere får ikke overføre fremdriften fra early access

I fullversjonen må alle begynne forfra igjen.

Larian Studios

Spillere som har kastet seg over early access-versjonen av Baldur's Gate 3 får ikke ta med seg fremdriften sin til det endelige spillet. Etter litt forvirring rundt opplegget har utvikler Larian Studios oppklart – i en uttalelse til GameInformer – at lagringsfilene forsvinner når fullversjonen lanseres.

Fremdriften fra early access-utgaven av Baldur's Gate 3 blir ikke med videre til fullversjonen.
Larian Studios

Dermed blir spillere nødt til å starte kampanjen forfra igjen når Baldur's Gate 3 etter hvert får sin endelige lansering. Akkurat når det blir vet vi enda ikke, men Larian forventer at spillet kommer til å sitte i early access i minst ett år.

Første akt

Det var etter flere små forsinkelser at Baldur's Gate 3 omsider kom til early access 6. oktober. Spillere med tidlig tilgang får utforske kampene og historien fra spillets første akt, mens ytterligere to akter vil slippes for fullversjonen.

Sammenlignet med spillets to forgjengere er det både forskjeller og likheter å spore her. Som tidligere venter en dyp historie og haugevis med rollespillelementer, men i motsetning til andre Baldur's Gate-spill er kampene denne gangen turbaserte. Kampsystemet falt riktignok ikke helt i smak da vår skribent tok en kikk på spillet.

– Det turbaserte kampsystemet som var så ufattelig bra i Divinity: Original Sin 2 er heller ikke helt på plass enda. Det er nødvendig med både finjusteringer og større endringer som på sikt kan gjøre dette mer taktisk, underholdende og enda litt kjappere i svingene, skrev Alexei Smirnov.

LES OGSÅ: Larian synes spillere lager for kjipe figurer i Baldur's Gate 3 »

Siste fra forsiden