Ballance

Nei, vi har ikke skrevet tittelen feil. Ballance er et hjernetrim-spill som krever raske reflekser, og som ser ut til å låne litt fra klassiske Marble Madness.

I Ballance kontrollerer du en ball, og må sikre at denne kommer trygt gjennom en rekke farlige og labyrintaktige miljøer før en tidsfrist går ut. Disse miljøene inneholder mange hindringer som du på en eller annen måte må komme forbi. For å klare dette må du studere kartets arkitektur, og ofte manipulere det ved hjelp av ballen, slik at nye veier åpnes opp. I tillegg kan du finne forvandlingsmaskiner rundt om på kartet som forandrer materialet ballen din er laget av, noe som spiller en viktig rolle da ulike materialer har ulike egenskaper.

Selv om den grunnleggende ideen bak spillet minner om den vi finner i Marble Madness virker det som Ballance fokuserer mer på hjernetrim og mindre på knappe tidsfrister og fartsfylt gameplay enn det klassiske Atari-spillet gjorde. Tilhengere av Marble Madness bør forøvrig ta en titt på det nylanserte sharewarespillet Hamsterball.

Ballance er et billigspill som kommer på markedet via Atari sin "Best of Atari"-serie. Spillet er allerede tilgjengelig i deler av Europa, og lesere med kredittkort kan kjøpe det til omtrent hundre kroner fra nettbutikker som Play.com.

Den nylanserte Ballance-demoen inneholder ett kart (med integrert øvingsdel), som dessverre er litt for lett til at demoen kan by på lang tids underholdning, men som likevel gir et godt inntrykk av hvordan spillet arter seg. Du kan laste den 21 MB-store demoen ned herfra:

Siste fra forsiden