Barbarer og zombier

Strategifrelste har mye å glede seg til i tiden som kommer. Blant annet får vi en ekspansjonspakke til Rome: Total War og et neste-generasjons strategihybrid hvor vi får spre død og ødeleggelse ved hjelp av en hær av zombier.

De gamle romerne hadde nok av problemer. Blant annet var riket deres omgitt av barbariske folkeslag som ofte dro på plyndringstokt inn i romerske landsbyer. Konflikten mellom barbarene og romerne er det sentrale elementet i en kommende ekspansjon til Rome: Total War, som har fått navnet Barbarian Invasion. I følge bladet PC Zone vil ekspansjonen lanseres til høsten.

Ekspansjonen foregår i tiden mellom 364 og 476 etter Kristus, etter at det mektige romerriket har blitt splittet i to. Du kontrollere en av de mange barbarnasjonene (inkludert vandalene, sakserne og hunerne) på invasjonstokt, eller et av de to romerske rikene (Vestromerriket eller Østromerriket), i deres forsøk på å drive barbarene tilbake. Nyheter inkluderer mulighet for slag om natten, mulighet for at lette tropper kan svømme over elver og en rekke nye enheter.

Barbarene var sannsynligvis ikke særlig hyggelige, men de blekner litt i forhold til zombie-hærer på jakt etter ferske hjerner. I den kommende strategihybriden Possession får du kontrollere en slik hær, og målet er å ødelegge en hel by. Nye soldater får du ved å drepe (og dermed infisere) byens innbyggere, og utviklerne i Blitz lover at du får massevis av frihet i forhold til hvordan du vil nå det destruktive målet ditt. Det eneste som er sikkert, er at resultatet blir blodig.

Skal vi dømme etter de tidlige skjermbildene ser det ut til at du både får mulighet til å aktivt ta del i ødeleggelsene (som zombie) og kontrollere zombie-hæren din fra fugleperspektiv. Spillet kommer til neste-generasjons Xbox og PlayStation, samt PC, og skal etter planen lanseres i 2007. Vi forventer å finne ut mer om dette spillet på E3.

Siste fra forsiden