Barrow Hill utgis i Europa

Det skumle eventyrspillet Barrow Hill har vært tilgjengelig via det offisielle nettstedet siden april. I oktober slipper Lighthouse butikkversjonen i Europa.

Den engelske versjonen av eventyrgrøsseren Barrow Hill er allerede ferdigutviklet, og har vært tilgjengelig for kjøp via det offisielle nettstedet siden april. Nå har den europeiske utgiveren Lighthouse Interactive kunngjort at de vil distribuere spillet i europeiske land i oktober.

Det skumle eventyrspillet styres i førsteperson og foregår i området rundt Cornwall i England. Her har en eldgammel keltisk gravplass (kjent som Barrow Hill) blitt forstyrret, noe som fører til problemer for en enslig bilfører som plutselig opplever at kjøretøyet hans streiker midt ute i ødemarken. Nå må han legge ut i nattens mulm og mørke på jakt etter hjelp. I fotsporene til den kjente arkeologen Conrad Morse finner du ut at gravplassen er mer enn en haug jord og steinmonumenter. Problemet er at det ikke er alt som bør røres.

Shadow Tor Studios har tidligere fortalt at store deler av spillet er basert på virkelige hendelser, og at områdene (inkludert gravplassen) spillet foregår i også er hentet fra virkeligheten. For å gjøre eventyret så autentisk som mulig, har de brukt mye tid på å sette seg inn i stedets historie og hedenske ritualer og skikker. Spillet inneholder en rekke gåter som en sømløs del av gameplayet, og Lighthouse forteller at spilleren underveis vil finne en dypere mening bak det varierte dyrelivet i England.

Grunnen til at det drøyer med lansering, til tross for at den internasjonale versjonen er klar, er at spillet skal oversettes for enkelte europeiske land. Lighthouse ønsker å slippe alle versjoner samtidig. For en gratis sniktitt, kan du laste ned demoen som utvikleren slapp i april. Da får du teste en liten del av spillet hvor du må utforske ei gammel hytte.

Siste fra forsiden