Anmeldelse

Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII

Kapitulasjonen er enda et stykka unna, og aksemaktene peiser på for fullt. I det krigen går ut i sine mest blodige faser, tropper hver side opp med enda flere og mer utspekulerte våpen.

Side 1
Side 2

Prototypene utvikles i skjulte fabrikker gjennom utbombede europeiske byer, som et siste forsøk på å virkelig knuse fienden gjennom teknologiske nyvinninger. Battlefield 1942: Secret Weapons of World War II tar Battlefield-opplevelsen til et helt nytt nivå enn tidligere, og introduserer en mengde nye kjøretøy, våpen og andre duppeditter som plasserer spillet i brytningspunktet mellom gammeldags og høyteknologisk krigføring.

Krigen får en ny vending
Battlefield 1942-franchisen er å bli et av de beste krigsspillene noensinne. Måten det kombinerer flere forskjellige deler av krig i et og samme produkt, er enestående. Du kommer kanskje inn i spillet som en snikskytter, men finner en langt bedre maskingevær, før du igjen setter deg inn i et fly og suser over hodene til fire dusin intetanende soldater. Spillet gir deg mulightet til å innta rollen som stridsvognsfører, pilot, kanonoperatør og vanlig infanterist. Det merkverdige er hvordan alle delene føles like mye velutviklet, og hvordan det hele føles som et spill utviklet for å være moro, i stedet for en slitsom simulator. For de fleste er Battlefield 1942 noe som best spilles over Internett, og det eksisterer per i dag en myriade forskjellige servere som tilbyr alle spillere forskjellige brett og spillmoduser å menge seg med. Noen vil si det tar direkte opp kampen med det populære Counter-Strike, mens andre mener det er to forskjellige spill. Uansett hvor sannheten ligger, bør Battlefield 1942 kalles et svært unikt produkt.

Secret Weapons of World War II er den andre ekspansjonspakken til det populære krigsspillet, og trår rent og pent i fotsporene til den forrige - Road to Rome. På mange måter er de veldig like, da de stortsett kun tilbyr nye brett, våpen og kjøretøy. Secret Weapons of World War II tar det likevel litt lengre enn forgjengeren, ved å introdusere forunderlig teknologi som nesten virker malplassert i den andre verdenskrig. Det er heldigvis svært hyggelig for oss spillere.

Her finner du nemlig nyvinninger slik som manøvrerbare superraketter, amfibiebiler, jetfly, motorsykler med plass til én passasjer, gummibåt og såkalte "jet-packs". Det stopper likevel ikke der, og Digital Illusions har naturligvis kastet inn en hærskare nye stridsvogner. Disse er noe mer jordnære og typiske, og for oss som ikke lever av å studere disse doningene til vanlig, er det vanskelig å se forskjellen fra dem i originalspillet. Den mest merkbare er kanskje "Sherman Tank" som er utstyrt med et sett av raketter. Du vil også finne et nytt transportfly som gir deg muligheten til å frakte en relativt stor mengde infanterister til fronten. Disse flyene er ofte senteret for fiendens oppmerksomhet, og siden de ikke tåler særlig mye kan det ofte bli en kortere tur enn planlagt. De manøvrerbare rakettene er ekstremt dødelige, men tilsvarende problematiske å kontrollere. Disse skytes ut fra en bygning, og du må styre dem ved hjelp av musepekeren - akkurat som i vanlige fly. Rakettene er derimot urovekkende raske, og en liten feil kan raskt ende i fiasko.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden