Battlefield 2 uspillbart med GeForce 4

EA bekrefter på det offsielle forumet at Battlefield 2 ikke er spillbart med GeForce 4, og oppfordrer til oppgradering.

De siste dagene har mange tusen spillere klaget over problemer med å spille den nylanserte demoen av Battlefield 2. Mange får rett og slett ikke startet spillet, og blir raskt kastet tilbake til Windows. EA har de siste dagene kommet med forklarende uttalelser på det offisielle forumet.

- Grafikkort i GeForce 4-serien fungerer dessverre ikke med Battlefield 2, fordi det ikke har støtte for Pixel Shaders 1.4-teknologien, sier en representant for EA i forumet. Representanten forteller videre at det av og til er helt nødvendig å stoppe støtten for gamle kort, hvis nye spill skal få bedre grafikk.

En raskt titt på readme-filen som følger med demoen, avslører at brikkesettet som bare er noen år gammelt, ikke er offisielt støttet av den ledende utgiveren. Årvåkne lesere vil også legge merke til at kun PCIe-varianten av GeForce 6600 er offisielt støttet, og på spørsmål om dette er en feil svarer EA-representanten:

- Dette stemmer, offisielt støtter vi kun GeForce 6600-brikkesettet som kjører på PCIe-bussen.

For mange er disse valgene EA har tatt uforståelig, ettersom relativt nye og svært grafikkrevende spill som Half-Life 2 og Far Cry fungerer utmerket på deres systemer. Mange kvier seg til å bruke penger på nytt kort, når de i utgangspunktet er fornøyd med det kortet de har.

Vi har foreløpig ikke lykkes å få noen offisiell kommentar fra utvikleren Digital Illusions.

Siste fra forsiden