Battlefield 2142 er bekreftet

Ryktene om Battlefield 2142 bekreftes nå av amerikanske PC Gamer, som har en stor sak om spillet i mai-nummeret deres.

Nettstedet Joystiq melder om at Mai-nummeret av det amerikanske bladet PC Gamer kommer med en åttesiders artikkel om det neste spillet i Battlefield-serien. Som ryktene ville ha det til for en tid tilbake, kommer dette spillet til å foregå omtrent 140 år inn i fremtiden, og dagens Battlefield-arsenal byttes ut med stridsvogner og kamproboter (men ikke vær redd for at det hele blir for futuristisk - laservåpen får vi for eksempel ikke).

Etter at en ny istid har skapt kaos for menneskeheten, har verdens mektigste nasjoner gått til kamp mot hverandre for å sikre seg de gjenværende isfrie områdene. Kamphandlingene i Battlefield 2142 finner sted i det nordlige Afrika, og de to fraksjonene som kjemper mot hverandre er American-European Alliance og Pan Asian Coalition. Førstnevnte består av amerikanske og vesteuropeiske styrker, mens sistnevnte består generelt av russere og asiater.

I tillegg til en hel haug nye kjøretøy og våpen, fortelles det at vi får rollespillelementer i klassesystemet, muligheter for at enkelte enheter kan gjøre seg usynlige og mulighet for at gruppeledere kan plassere ut "respawn"-punkter for laget sitt. Ellers fortelles det om en ny spillmodus, nye muligheter for kommandørene, en omfattende "buddy"-liste og muligheten for å samarbeide mot datastyrte motstandere.

Battlefield 2142 skal visstnok lanseres til høsten. For å se hvordan det tar seg ut, kan du ta en titt på traileren fra PC Gamer sin coverdisk. Du finner den på YouTube.

Siste fra forsiden