Battlefield-utviklere svarer nordmenn

Om ikke altfor lenge lanseres Secret Weapons of World War II, en ekspansjonspakke til det populære krigsspillet Battlefield 1942. Det er lovet mange radikale nyvinninger, slik som høyhastighetsfly, "jet-packs", transportfly som fungerer som såkalte "spawn points", samt en rekke nye brett, kjøretøy og våpen.

For de som liker fart og spenning, følger det blant annet med en motorsykkel som har plass til to passasjerer. Det som likevel er hovedmomentet i tilleggspakken for oss nordmenn, er inkluderingen av et brett satt i Telemark. Etter pågang fra spillere og media, har Armando Marini, kreativ leder ved Digital Illusions Canada, svart på tre spørsmål angående den norske delen av Secret Weapons of World War II.

Spørsmål: Hva er grunnen til at dere valgte Norge, og hvor i Norge er det?

Svar: Det norske oppdraget er satt rundt Telemarks tungtvannsfabrikk. Dette området valgte vi av to grunner. For det første var det et sted for hemmelige eksperimenter og forskning, og derfor passer det inn i spillets tema. Historien i Telemark inkluderer også kommandosoldater og motstandsbevegelser. Siden vi planla å legge til kommandosoldater som et nytt spillelement, følte vi dette var en ideell plass for krigføring.

Spørsmål: Hva er spesielt med dette oppdraget? Noen unike elementer?

Svar: Etter å ha studert dette en del, bestemte vi oss for å kombinere angrepene på Telemark til ett, og bruke historiske data fra begge til å sette tonen. Vi begynte med et oversiktskart over Telemark og nærområdet, og begynte å modifisere og forme det for gameplayet. Vi rekonstruerte forskingsbygningen, som betyr så mye for atmosfæren på brettet. Telemark er det eneste vinterbrettet som finner sted på natten og med en stor, sentral innsjø. Det har et veldig spesielt utseende og atmosfære.

Spørsmål: Er det noen planer om å legge til flere norske elementer til Battlefield-serien i fremtiden? Svar: Det er ingen andre norske elementer planlagt akkurat nå, men det er alltid muligheter i fremtiden.

Siste fra forsiden