Bethesda kunngjør Star Trek-spill

Bethesda Softworks har nå kommet med den offisielle kunngjøringen av Star Trek: Legacy (Xbox 360 og PC) og Star Trek: Tactical Assault (DS og PSP).

For kort tid siden dukket det opp informasjon om et nytt Star Trek-spill, fra Bethesda Softworks. Nå har det amerikanske spillselskapet kommet med den offisielle kunngjøringen om at de har sikret seg Star Trek-lisensen, samt at de jobber med to forskjellige Star Trek-spill; Star Trek: Legacy og Star Trek: Tactical Command.

Star Trek: Legacy kommer til Xbox 360 og PC, og utvikles av Mad Doc Software. Spillet vil omhandle hele Star Trek-historien, fra den originale serien med Enterprise til DS9 og Voyager. Dermed kan vi forvente å kjempe mot alle de tradisjonelle Star Trek-fiendene, som Klingon, Borg og Romulan. Disse fraksjonene kan også spilles i flerspillermodusen, hvor opp til åtte spillere kan kjempe mot hverandre.

Spillet foregår i enorme, tredimensjonale universer fulle av nebulaer, ormehull (wormholes), planeter og stjerner. Legacy vil fokusere på kamp mellom romskip, og i begynnelsen får du kontroll over Enterprise NX-01. Etter hvert som spillet utvikler seg får du flere skip under kontrollen din, og til slutt ender du opp med fire "enheter" (et stort og to mindre skip).

Star Trek: Tactical Assault, for PSP og DS, er det andre av de to Star Trek-spillene fra Bethesda. Dette er under utvikling hos Quicksilver, og kommer i salg i september. Gameplayet består av sanntidsbasert kamp mellom romskip hentet fra det etter hvert så kjente universet, og kommer blant annet med to kampanjer (en for Federation og en for Klingon) som hver har mange valgmuligheter.

Suksess i Star Trek: Tactical Assault er avhengig av taktisk manøvrering og klok utnyttelse av skipenes våpen og skjoldsystemer. I tillegg til enspillerdelen fortelles det at vi får mulighet for trådløs flerspiller. Den korte beskrivelsen fra pressemeldingen får Star Trek: Tactical Assault til å minne litt om en håndholdt versjon av Star Control, noe som slett ikke høres galt ut.

Siste fra forsiden