Bethesda utvikler Fallout 3

Dagens sjokknyhet: Bethesda Softworks (selskapet bak Morrowind) kommer til å lage det neste Fallout-spillet. I tillegg er det bekreftet at det kommer et nytt spill i Elder Scrolls-serien.

Bethesda Softworks har akkurat kunngjort at de har sikret seg lisensen til å utvikle og utgi Fallout 3, det neste spillet i den kritikerroste Fallout-serien fra Interplay. Som kjent var Black Isle Studios i ferd med å utvikle dette spillet, da utvikleren dessverre ble lagt ned på grunn av økonomiske problemer hos Interplay. I tiden etterpå har Interplay-sjefen Herve Caen fortalt at selskapet har jobbet med å få et annet selskap til å ta over utviklingen.

Nå er det altså klart at det er rollespillekspertene hos Bethesda Softworks som skal ta seg av Fallout 3, noe som må komme som ekstremt gode nyheter for tilhengere av serien. Produsenten for spillet vil være Morrowind-veteranen Todd Howard, som i følge pressemeldingen også jobber med neste spill i Elder Scrolls-serien (altså høyst sannsynlig en Morrowind-etterfølger). Todd Howard forteller:

- Vi er utrolig glade. Fallout er et av mine favorittspill, og vi planlegger å gjøre Fallout 3 til et originalt og visuelt nydelig spill, som vil inneholde alle de nødvendige elementene for å bli et storartet rollespill: Frihet til spilleren, en involverende historie og ikke-lineært gameplay.

Han er imidlertid ikke den eneste som er fornøyd. Herve Caen er også glad over å kunne kunngjøre denne avtalen:

- Dette er en god avtale for begge selskapene og for spillere verden over. Selv om flere parter har vært interessert i å lisensiere Fallout var det Bethesda som imponerte oss mest med deres tidligere rollespilltitler. Bethesda er en ideell utvikler for Fallout-franchisen.

Vi vil naturligvis følge utviklingen av både Fallout 3 og The Elder Scrolls 4 så tett som overhodet mulig, og kommer tilbake med flere detaljer så snart de kunngjøres.

Siste fra forsiden