Beyond Divinity

Larian Studios har akkurat gitt ut en spillbar demo av det etterlengtede rollespillet Beyond Divinity.

Forgjengeren, med det merkelige navnet Divine Divinity, kom som en overraskelse på de fleste og oppnådde gode omtaler fra spillpressen verden over. I vår omtale fikk spillet mye skryt og karakteren åtte. Rollespillelskere har lenge vært klar over at Larian Studios jobber med et nytt spill i serien, og nå får de endelig sjansen til å prøvespille det.

Rollespill har en tendens til å inneholde litt klisjéfylte historier, men gledelig nok ser ikke dette ut til å være tilfelle for Beyond Divinity. Du er en lysets tjener, og meningen med tilværelsen din er å kjempe mot alt som er ondt. Det er ingenting som tyder på at du blir arbeidsledig med det første, for i Beyond Divinity sin verden er det mye ondskap å kjempe mot.

Under et intenst slag med en mektig åndemaner skjer det imidlertid noe uventet. En demon drar deg med seg inn i dimensjonen sin, hvor sjelen din blir bundet til sjelen til en dødsrytter. Nå er du dømt til å leve sammen med denne dødsrytteren i all evighet. Det vil si, han er naturligvis like lite begeistret for deg som du er for ham, og for å komme ut av denne uutholdelige situasjonen må dere samarbeide.

Dermed er det duket for et nytt rollespill i Divinity-universet. Handlingen her foregår imidlertid i en langt mer dyster dimensjon, og historiemessig har ikke Beyond Divinity særlig mye med forgjengeren å gjøre. Dette er heller ingen direkte oppfølger - den kommer senere, i følge Larian Studios (som ikke ønsker å røpe mer om den saken).

En av de tingene som gjorde at så mange ble forelsket i det første Divinity-spillet var at spillverdenen var massiv, men samtidig utrolig detaljert. Spilleren fikk stor frihet til å gjøre akkurat det han hadde lyst til, når som helst, og det var en hel rekke spennende ting han kunne oppdage som ikke hadde noe som helst med hovedhistorien å gjøre.

Demoen inneholder en liten del av spillets første akt. Utviklerne har gledet seg veldig til å kunne presentere denne demoen for rollespillere verden over, og er svært spente på reaksjonene til de som prøver demoen. Installasjonsfilen er på 168 MB, og du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden