Bizarre angriper gratisspill

Bizarre Creations har sett seg lei av hobbyutviklere som lager gratisutgaver av Geometry Wars.

Geometry Wars: Retro Evolved er et av de mest populære arkadespillene på Xbox Live Arcade, og spillet har inspirert flere hobbyutviklere til å lage gratisspill inspirert av gameplayet (og ofte også grafikken) i dette heftige skytespillet. Nå vil imidlertid Bizarre Creations sette en stopper for dette.

Geometry Wars: Retro Evolved

I en e-post sendt til Mark Incitti, som står bak spillet Grid Wars, forteller de at de begynner å kjenne effektene av Geometry Wars-kloner på salget over Xbox Live, og at de er i ferd med å starte en prosess for å beskytte sin kopirett og intellektuelle eiendom.

I den forbindelse har de bedt Incitti om å fjerne det populære spillet sitt fra nettstedet hans, samtidig som de advarte om at hvis han ikke gjorde som de ville, kom de til å gå videre med saken (sannsynligvis ved hjelp av et team med advokater og en potensielt dyr rettssak for Incitti).

Mark Incitti har valgt å ikke ta opp kampen mot en stor spillutvikler som Bizarre, og har fjernet spillet fra nettstedet sitt. Det kan imidlertid fortsatt lastes ned fra nettstedet til den profilerte britiske spilljournalisten Stuart Campbell, hvor du også finner en omtale av spillet.

Grid Wars

Bizarre Creations har måttet tåle mye kritikk på grunn av denne saken, og mange mener de demonstrerer dobbeltmoral ved å presse entusiast-utviklere til å fjerne slike spill når gameplayet i Geometry Wars er basert på en serie lignende spill (som startet med arkadeklassikeren Robotron). Samtidig er det helt klart tydelig hvor skaperen av Grid Wars har hentet inspirasjonen sin fra.

Nettstedet Independent Gaming har nylig laget en samleartikkel om Geometry Wars-aktige PC-spill, som blant annet inkluderer det fabelaktige Mu-Cade fra den japanske hobbyutvikleren Kenta Cho.

Siste fra forsiden