Anmeldelse

Blå tøymatte

Frem til nå har vi bare sett på matter spesielt laget for gaming. Mange har sikkert lurt på om det faktisk er noen vits å lange ut flere hundrelapper for ei musmatte, og hvorvidt disse fancy mattene faktisk er bedre enn den klassiske matta du kan kjøpe overalt. Hvordan klarer en helt ordinært tøymatte seg i konkurranse med tungvekterne?

Etter å ha testet en rekke av gaming mattene ble begynte vi selvsagt å lure på hvordan det ville være å bruke en standard tøymatte. Resultatet ble en smule overraskende. For å teste en helt tilfeldig matte stakk vi innom det lokale Telehuset og svidde av 40 kroner på ei temmelig vanlig blå tøymatte. Inne i en tynn plastikkpose så den ikke særlig imponerende ut, så jeg så med gru frem mot fremtiden. Tenk å måtte legge vekk fUncen og bruke dette søplet her. Etter å ha flerret av plastikken og lagt øyeblikkets favorittmus på det blå underlaget la skuffelsen seg. Det gikk faktisk ann å aime helt fint. Fraggene kom som før, og ikke hakket musen heller. Kunne dette være mulig?

Er den ubrukelig?
Matten er 6mm høy, og består av svart skum og en blå tøyoverflate. Den har ingen medfølgende klips til til musledningen, og den har heller ingen revolusjonerende overflatebehandling. Den er helt ren og enkel, og gjør for så vidt jobben sin. Glien matten gir er akseptabel, så fremt en bruker Mouse Skatez. Hvis ikke kan den noe ujevne overflaten for føre til at musen hakker noe. Dette er ikke matten alene om, alle mattene vi har testet har blitt betydelig bedre i kombinasjon med Mouse Skatez. Den blå tøymatten har en fordel som for eksempel IceMat 2.0 ikke har, den sliter ikke ut føttene på musen din. Følgelig sliter den heller ikke ut Mouse Skatezene så fort, og dette kan jo være hyggelig med tanke på lommeboken din.

Musmatten er så lav at den fint kan brukes i lang tid uten å slite ut håndleddene dine. Den er også så myk at når du legger hånden din på musen bøyer matten litt av. Problemet er at mattens motstand, eller mangel på sådan, gjør at matten fort mister formen. Det er svært viktig at du ikke bøyer eller bretter matten på noen som helst måte, da tøyoverflaten fort kan få folder som gjør den ubrukelig. Så selv om matten er billig, må du behandle den som om den var uvurderlig.

I bruk er matten helt ok både for ballmus og den optiske varianten. Da vi testet den med optiske lengtet vi etter hvert etter de überglatte mattene som fUnc og Steelpad. Dette er i all hovedsak en smakssak, og hvis du liker matter som Everglide Giganta skal du ikk se bort i fra at en tøymatte også kan falle godt i smak. Med ballmus kunne det av og til virke som om matten ikke grep godt nok rundt musballen, og følgelig kunne musen skli litt over matten uten å få et skikkelig grep. Dette kan være virkelig irriterende. Hvis du lurer på hva vi mener, sett en IceMat 2.0 og en tilfeldig blå tøymatte ved siden av hverandre. Deretter drar du musen fra høyre til venstre og ser hvor nøyaktige bevegelsene er.

Den blå tøymatten er ikke blant de tyngste på markedet, og følgelig er det lett å skubbe den rundt på bordet. At matten ikke ligger i ro når du forsøker å raile fienden i en hektisk deathmatch kan føre til utstrakt bruk av vold mot musmatter. Størrelsesmessig er matten fullt på høyde med sine konkurrenter. I reell størrelse slår ikke engang Everglide sin Giganta den med noen særlig stor margin.

Prisen på slike matter varierer en god del. Telehuset selger ordinære blå tøymatter for snaue 40 kroner. Hvis du vandrer rundt kan du finne de helt nede i en tier. I alle tilfeller er de en god del rimeligere enn de spesiallagde gamer variantene. Du kan nok få en 5-6 slike matter for prisen av en fUnc, så det faktum at mattene ikke er de mest solide gjøres opp i form av en lav pris.

Alt i alt er disse helt ordinære blå tøymattene helt akseptable underlag. Det er noen forutsetninger for dette. Du bør bruke optiske mus, du må bruke Mouse Skatez og du må behandle de svært forsiktig. Gjør du dette kan du godt leve med billigvarianten. Vi har likevel en advarsel; etter at du har prøvd en fUnc går du ikke tilbake.

Siste fra forsiden