Fortnite-VM - juks

Ble utestengt for juks – nå er de likevel klare for Fortnite-VM

Omstridt duo får kjempe om premiepotten på 260 millioner kroner.

Epic Games

To spillere som i mai ble utestengt for juks, er nå klare for deltakelse i Fortnite-VM. Duoen «Xxif» og «Ronaldo» kvalifiserte seg til den prestisjetunge turneringen i helgen, som har resultert i stor misnøye rundt Epic Games' behandling av saken.

Utestengt i to uker

Verdens beste Fortnite-spillere samles til storstilt verdensmesterskap i slutten av juli.
Epic Games

Det var under den tredje uken med kvalifiseringer at både «Xxif» og «Ronaldo» ble tatt i juks. I kvalifiseringen får spillere poeng ved å eliminere motspillere, samt en sum basert på hvilken plass de havner på per kamp.

«Xxif» og «Ronaldo» avtalte med andre spillere å lande sammen under kampene, slik at de to kunne sikre seg noen enkle poeng hver runde. Påfunnet ble oppdaget, og etter å ha gransket saken bestemte Epic seg for å utestenge begge i fjorten dager.

Karanteneperioden forhindret duoen kun å delta i én kvalifiseringsrunde, og deretter sto de fritt til å prøve igjen. Det gjorde de også, og nå er de altså klare for å kjempe om premiepotten på svimlende 30 millioner dollar – eller drøyt 260 millioner kroner.

– Ødelegger integriteten

Nyheten om at spillerne får delta har ikke blitt spesielt godt mottatt i Fortnite-miljøet. Flere har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin forundring over situasjonen, inkludert Twitch-kjendis «DrLupo», som mener at det ødelegger integriteten til proffmiljøet.

– At en juksemaker kvalifiserer seg til en turnering verdt 30 millioner dollar er et spark i ballene til Fortnites proffmiljø. Enten du liker eller hater dette spillet, bør dette være noe alle er enige om. [...] Jeg synes synd på alle som jobber livet av seg for å bli flinkere, og så blir de dyttet ned fra kvalifiseringsplass på grunn av den duoen.

I en uttalelse til Polygon forteller «Ronaldo» at han og «Xxif» følte utestengelsen var urettferdig, men at de nå har sonet sin straff. Spilleren erkjenner at folk flest er misfornøyde med situasjonen, men har ingen sympati ettersom duoen kvalifiserte seg på lovlig vis.

Sluttspillet i Fortnite-VM avholdes 26.-28. juli.

Les også: Profilert Fortnite-spiller saksøker FaZe Clan for urettferdige kontraktsforhold »

Siste fra forsiden